Recept na sekanou – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Není sekaná jako sekaná. Každá rodina má svůj vlastní recept. Který je ten nejlepší už musíte posoudit sami. Sekaná se připravuje z mletého masa v podobě větší šišky. Posléze se krájí na plátky a konzumuje s bramborami, bramborovou kaší, ale také jako skvělá svačina na cesty mezi chleba.

Sekanou je možné libovolně ochucovat a také plnit třeba vejcem, okurkou a uzeninou. Maso může být mleté na hrubo nebo rozmichované do úplně jemné textury. Přísady by měly bát takové velikosti a tak zapracované, aby ze sekané nevypadávaly.

K sekané patří mnoho zajímavých triků, jak dosáhnout toho, aby při pečení nepopraskala nebo jak ji mít co nejšťavnatější. Recepty se také liší v závěrečné úpravě, tedy například jestli je lepší ji potřít hořčicí, péct v alobalu nebo ji spíše balit do slaniny.

Další podobné recepty