Sekaná pečeně plněná vejci

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vejce
    • 1
      ks žemle z předešlého dne
    • 2
      ks cibule
    • 650
      g mleté maso
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dvě vejce uvaříme natvrdo. Žemli namočíme do studené vody. Oloupeme cibule a nasekáme je na drobné kostičky. Uhněteme mleté maso, cibuli, žemli a vejce, osolíme a opepříme. Z masové směsi vyválíme ovál a do jeho středu položíme vejce. Ze všech stran dobře uzavřeme a utvoříme šišku.
2
Pekáč vypláchneme studenou vodou. Vložíme do něj sekanou a pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) asi 45 minut.
3
Chutná s bramborovou kaší nebo vařenými brambory.

Komentáře k receptu

  • jarda
    jarda |

    3. 12. 2010 11:20

    Česnek by tam opravdu měl být . Ještě špetku marjanky .

  • Michaela Lamačová
    Michaela Lamačová |

    7. 6. 2010 14:11

    Přidala jsem ještě prolisovaný česnek a petrželku a nemělo to chybu:) Jinak já namáčim žemle do mléka. Ale asi je to jedno.

  • Jana
    Jana |

    1. 3. 2008 20:55

    Sekanou jsem zkoušela poprvé a fakt vynikající recept, všem velice chutnalo:-) děkuji

  • Eva P
    Eva P |

    16. 5. 2007 12:02

    sekana byla perfektni,diky moc za pomoc. EVA

  • Beata Pour
    Beata Pour |

    4. 2. 2007 16:44

    Vynikajici a rychly recept. Jsem kucharka-zacatecnice :-) a zvladla jsem to na jednicku. Chutnalo vsem. Diky.