Šlehačková sekaná

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 20
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso se smíchá s vegetou a tekutou šlehačkou, pořádně se promíchá a nechá se nejméně 24 hodin odležet v chladu. Z tohoto "těsta" se udělají klasické šišky, které se dají péct. Může se plnit salámem, vajíčkem, okurkou.
Použité ingredience v tomto receptu: Šlehačka Vegeta Vepřové maso
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Magdalenkamajda
    Magdalenkamajda |

    7. 2. 2013 22:24

    jestli někomu tam schází česnek nebo majoránka klidně si můžete přidat je to jinak vynikající recept znám ho už 25 let pokaždé měl úspěch

  • Ladia
    Ladia |

    14. 2. 2011 22:38

    Jak velká ta šlehačka?

  • recepty73
    recepty73 |

    22. 11. 2010 18:45

    Místo vegety dávám koření podle naší chutě :-)

  • Andrea Kajnarova
    Andrea Kajnarova |

    30. 4. 2008 15:49

    U nas to moc uspech nemelo,proste tam chybela vune cesneku a majoranky, jak jsme zvykli.Rada zkousim nove recepty, ale tento poprve a naposledy.

  • alena
    alena |

    8. 3. 2008 17:58

    sekaná z pekárny je úžasná!!!!šťavnatá, vypečený tuk se vylije a je to dobrota, jen jí zadělávám trochu řidší, ne zahušťovat příliš strouhankou, jen trochu mouky a hned do pekárny, na půl kg masa dávám program pečení na 1,5 hod.

  • Anonym
    Anonym |

    14. 9. 2007 07:14

    Zkusila jsem i mletou půl na půl a přidala kysanou smetanu - postupně!.Taky senza.PS

  • Alena
    Alena |

    13. 9. 2007 13:53

    Tuto sekanou dělám, ale místo šlehačky dávám 1 Tatra mléko(neslazené)+ koření,vegetu, přes noc uležet a na alobal udělat šišku, zabalit a dát péct. Zkuste dát sekanou péct do chlebíčkové formy,forma se jen vypláchne vodou, dá se sekaná, z které vytvoříme šišku a dáme péci. Sekaná se pěkně upeče, vůbec nepopraská a nepřipálí se.

  • Eliška Kučerová
    Eliška Kučerová |

    12. 9. 2007 19:19

    Sekaná ať je jen vepřová nebo míchaná vepřové hovězí z té se dá dělat cokoliv záleží na jaké se dá koření nedávám sice šlehačku , ale jen mléko ale splní to účel . dělávám ro ládu kterou plním jako každou jinou roládu co dům dá ale maso rozprostřu na omaštěšný mikroten naplním a stáčím. maso se nelepi a protože mikroten je pružnější leépe se dotvarovávává, ale je nutné nechat sekanou roládu nechat uležet do druhého dne. Sekanou i sekanou roládu jsem nyní začala péct v domácí pekárně . sekaná v ní nepraská, není nutné podlévat a je šťavnatá stačí cyklus pečení ale nejvhodnější množství je asi 1 kg

  • Sc.
    Sc. |

    12. 9. 2007 14:26

    Milá Nelčo, tady se fantazii meze nekladou. "Klasický" poměr je 1:1 hovězí zadní a plecko, ale někdo dává víc hovězího a pak třeba libovější bůček, moje maminka třeba dávala vařené hovězí z hovězí polévky. Chce to vyzkoušet.

  • Petra Stejskalová
    Petra Stejskalová |

    12. 9. 2007 11:31

    Dobrý den zajímalo by mne jestly jste někdo nepekl tuto sekanou v domácí pekárně,jestly ano zajímalo by mne jak.Petra

  • Eva Přecechtělová
    Eva Přecechtělová |

    12. 9. 2007 09:58

    Také tento recept používám, ale z masa dělám pouze roládu, rozetřu na namočenou folii a podle chuti dělám náplň. Je to ohromné po studenu když přijde návštěva. Jinak sekanou dělám klasicky s houskou a někdy jenom z vepřového a nebo 1/2 vepřového 1/2 hovězího.

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    12. 9. 2007 08:38

    Nelčo, na sekanou dávám půl na půl hovězí zadní (i pěkné hovězí přední) a plecko, i když už jsem se setkala s názorem, že hovězího má být víc. Na holandské řízky dávám 1/3 plecka, 1/3 bůčku a 1/3 eidamu. Nám to takhle chutná, i když netvrdím, že je to tak správně.

  • Nela
    Nela |

    12. 9. 2007 07:56

    Jsem začínající kuchařka, tak bych se ráda zeptala těch zkušených. Když si chci umlet maso doma, tak jaké maso mám použít. Bůček nebo plecko? Nebo mám to maso nějak namíchat. Chtěla bych su sekanou spíš libovější, ale vím, že to nemůže být asi z kotlety, protože by to bylo moc suché. Poraďte mi prosím. A když smíchat s hovězím, tak jaký druh hovězího na to koupit. Míchá se to půl na půl. Nevím, co je nejlepší, tak doufám, že mi poradíte.

  • Anonym
    Anonym |

    12. 9. 2007 01:27

    Blléééééééééééééééé

  • Vilemina Vilhelmová
    Vilemina Vilhelmová |

    11. 9. 2007 18:01

    Senzační! Zkuste taky "karbanátky", sice to není žádná dietka a olej je třeba bez milosti vylít, ale je to úúúžasný

  • Kateřina Spáčilová
    Kateřina Spáčilová |

    11. 9. 2007 12:28

    Tuto sekanou vlastně dělám, ale jinak: po odležení naplácám na namočený alobal-přidám cokoli-vajíčka, nebo míchanici, párky, okurek, salám sýr, kapii-dle fantazie a potom zabalím jako roládu-je to výborné po studenu i teplu. Zkuste to!!!

  • Lenka
    Lenka |

    10. 9. 2007 12:53

    Také tuto sekanou dělám,ale dávám 1/2kg mletého vepřového masa a 1/2kg vepřových jater. Je skvělá.

  • Iva Rácová
    Iva Rácová |

    9. 9. 2007 19:49

    Jednoduché a výborné - syn snědl půlku na posezení , dávám za 1 ...:-))

  • Anonym
    Anonym |

    4. 4. 2007 17:07

    velmi dobra diky za recept.

  • Hana P. Petrů
    Hana P. Petrů |

    24. 2. 2007 18:36

    Skvělé. Dala jsem 1.

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    18. 2. 2007 16:55

    Dnes jsem upekla, výborná. Pekáč jsem ani nevymazávala, trošičkou vody podlila, ale pustí sama báječnou šťávičku. Potřela jsem rozšlehaným vejcem. Super, dávám za 1. Ještě jsem přidala zbytek nastrouhaného eidamu.

  • jindra
    jindra |

    14. 2. 2007 10:44

    dobry den, prave se mi chladi promichana sekana, vecer budu pect. mam dotaz, musi se pekac vymazat, nebo snad sekanou podlejt vodou? a bez strouhanky??

  • Silva Machová
    Silva Machová |

    15. 1. 2007 18:43

    Velmi dobrá sekaná,přítel se jen olizoval:)) dávám za jedna!

  • Věra
    Věra |

    21. 6. 2006 09:10

    Připravila jsem si sekanou dle receptu, a druhý den jsem ji neupekla, ale rozděllila na šištičky, které jsem zabalila do povařených kapustových listů, naskládala do sádlem vymazané formy, pokladla kolečky cibule a česneku, zalila smíchaným kečupem s vodou osoleným a opepřeným a pekla 3/4 hodiny... je to pochoutka, výborná omáčka a s rýží vynikající dobrota

  • Jarda Horák
    Jarda Horák |

    13. 3. 2006 22:34

    Není problém přidat tunamočenou housku aby to křehké, lze i namočit do smetany ale pak bych asi deci přidal

  • Janina
    Janina |

    8. 2. 2006 00:28

    Ráda bych Vám poděkovala za tento skvělý recept!! Sekaná nebyla nikdy mým oblíbeným jídlem, ale po vyzkoušení tohoto receptu jsem se po této mňamce mohla "utlouci" :o) Je naprosto úžasná a trhla jsem si s ní u rodiny velký obdiv a už po dojedení posledního kousku mě přemlouvají o další. Skvělý, jednoduchý recept s úžasným výsledkem.

  • petra gluc
    petra gluc |

    23. 10. 2005 18:44

    Zadna barva, zadna chut.Skoda.

  • Kateřina R.
    Kateřina R. |

    14. 10. 2005 21:02

    ..prostě dokonalá........

  • Regína Prostá
    Regína Prostá |

    14. 10. 2005 19:39

    Sekaná je výborná a hlavně mi moc vyhovuje,že nemusím syrové maso ochutnávat jestli jedobře ochucené proto jsem sekanou dělala minimálně.Díky za recept a dotaz jdou z tohotoudělat i karbenátky?

  • Vlaďka Bártová
    Vlaďka Bártová |

    14. 10. 2005 13:12

    S chutí vyzkouším, na tolik mě to totiž zajímá, že neodolám. Jen přemýšlím, ještě jsem sekanou nedělala, jak do té šišky vetknout případnou okurku či vejce...?

  • Lenka Chourová
    Lenka Chourová |

    13. 10. 2005 11:27

    Já se vrátím k mému komentáři ze dne 25/8/2005. Tehdy jsem zapomněla uvést, že dávám mletý bok. Ten si myslím je velice důležitý. Z této hmoty dělám karbanátky. Je to skutečně vynikající, šťavnaté, křehké.

  • Katerina
    Katerina |

    5. 10. 2005 22:33

    Nemela jsem slehacku, tak jsem misto ni pouzila na 1kg masa cca 400ml kysane smetany a potom ji pekla v neroubkovanem srncim hrbetu. Tuk se vypekl a zustal kolem a nam zbyla lahodna sekana s chuti, kterou vsichni milovali ale nemohli ji presne urcit. Amici totiz na vegetu (prodava se tady pod nazvem vegemix v regalu s ostatnim korenim) zvykli nejsou.

  • marti
    marti |

    6. 9. 2005 13:18

    Taky jsem sekanou vyzkoušela a s Naďou nemůžu souhlasit :-) Nám naopak všem moc chutnala, až jsem si řikala, že místo "klasické" sekané už budu dělat jenom tuhle. Je jednoduchá, rychle hotová a Vegeta opravdu stačí, žádné jiné koření jsem také nepřidala. Takže já všem doporučuji vyzkoušet!

  • Naďa
    Naďa |

    5. 9. 2005 14:13

    Tak jsem tuhle sekanou vyzkoušela v sobotu.Chuťově je dobrá,ale: vadí mi,že je hrozně hutná,tuhá( manžel řekl"hukan"),prostě není odlehčená tou namočenou žemlí.Proto se příště budu držet tradice.Sekanou mám ráda křehčí,nadýchanou a to bez žemle a všeho,co do ní patří,nedosáhnete.Tahle mi připadala jako kupovaná sekaná,hutná,tuhá,ale to už se opakuju...Prostě,klasika je klasika a chuť je chuť.

  • Dana
    Dana |

    30. 8. 2005 09:39

    Sekaná není ani mastná a je taková lahodná. Opravdu stačí jen 2 lžíce Vegety na kilo masa. Ta vegeta se za den rozleží. Žádné jiné koření jsem nikdy nepřidávala, protože ten fofr, jak sekaná zmizí mi napověděl, že je dokonalá :-).Andy - já tu sekanou většinou dělám ze dvou kil masa, protože je vždycky o ní dost velký zájem. Tak ji dám péct na plech ve formě 4 šišek.

  • elfos
    elfos |

    28. 8. 2005 12:10

    Skutečně se nepřidává ani sůl?

  • Ifuška
    Ifuška |

    25. 8. 2005 09:57

    Já to určitě vyzkouším, ale ještě mám dotaz. Opravdu se nedává žádné jiné koření kromě Vegety?

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    25. 8. 2005 08:20

    Díky, Martino, za radu, určitě brzo vyzkouším!!

  • Lenka Chourová
    Lenka Chourová |

    25. 8. 2005 08:10

    Tento recept může být moc dobrý. Já dělám něco podobného. Jen místo šlehačky dám cca na 1 kg masa 1/4 až 1/2 l mléka, sůl, pepř. Mléka tolik, aby byla hmota tvárná. Také hmotu nechám do rána odpočinout v lednici. Moje mamka si takto připraví maso do mrazáku. Je to skutečně vynikající. Doporučuji vyzkoušet! Nebudete litovat! A co se týče koření - můžete přidat libovolně co chcete. Někdy přidávám česnek - ten je moc dobrý pro zdraví, maroránku - prostě klasika. Ale výše uvedený recept je zajímavý v tom, že je velice jednoduchý a hlavně výborný!

  • Libuše Romančíková
    Libuše Romančíková |

    24. 8. 2005 19:08

    A to se do té sekané nedává ani majoránka,nebo pepř a česnek ?A co strouhanka?Ta šlehačka je přece jen mastná.

  • Martina Hühneová
    Martina Hühneová |

    24. 8. 2005 14:58

    Milá Jano z VM, bežně zadělávám mleté maso ať již na sekanou nebo na gril bílým jogurem, takže s tou šlehačkou to bude určitě také dobré, stejně jako se zakysanou smetanou.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    24. 8. 2005 12:10

    To jste mě, Dano, potěšila, protože u nás je studená sekaná ve veliké oblibě!!

  • Anndy KV
    Anndy KV |

    24. 8. 2005 11:38

    mám dotaz- šiška jako jedna velká- sekáná nebo malé šišky jako karbenátky. Péct v troubě nebo na pánvi?

  • Dana
    Dana |

    24. 8. 2005 10:29

    I já ( autor) jsem zvědavá, jestli někdo tento recept vyzkouší a jaký bude mít názor. Už jsem ji dělala nespočtukrát a vždycky jsem se setkala s pochvalou ( dokonce od svatebčanů na svatbě mé dcery!). Pozn. nejlepší je ve studeném stavu !!!

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    24. 8. 2005 07:39

    Ráda bych znala názor těch, kteří to vyzkoušeli!!Je to tak jednoduchý recept, ale autor(ka) neuvedl(a) "chuťový výsledek"!