Banánová roláda s margotkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 80
      g cukr krupice
    • 3
      lžíce olej
    • 2
      lžíce teplá voda
    • 120
      g polohrubá mouka
    • 1,5
      lžíce kakao - pokud chceme mít tmavou roládu, nemusí být
    • 1
      lžička prášek do pečiva
  • Krém
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 150
      g pomazánkové máslo nebo mascarpone nebo lučina
    • 160
      g banány - hrubě rozmačkané nebo pokrájené, 2 kusy, cca
    • 100
      g margotka nastrouhaná
  • Dohotovení dle chuti
    • kakao
    • čokoládová hořká poleva
    • šlehačka
    • banány ...

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Roláda: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vodu a olej, promícháme, vmícháme mouku (případně i kakao) s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 12 minut, vyzkoušíme špejlí. Ještě horkou roládu svineme, po vychladnutí rozvineme, opatrně sundáme pečící papír a roládu naplníme krémem.
2
Krém: smetanu vyšleháme se ztužovačem téměř dotuha, pak vmícháme mascarpone. Do smetanové směsi přidáme nastrouhanou margotku a banány, dobře promícháme a krémem rovnoměrně potřeme roládu, pak ji pevně zavineme a necháme v chladnu proležet a ztuhnout. Krém nesladíme!
3
Odleželou roládu dohotovíme dle chuti. Buď polijeme čokoládou nebo posypeme kakaem. Já neměl čas ani na proležení a musel jsem krájet ihned po zavinutí, čili přízdoba dle časových možností...

Komentáře k receptu

  • Andy
    Andy |

    21. 11. 2016 19:39

    Je super, těsto v pohodě a krém naprosto úchvatný, děkuji <3