Sekaná roláda se slaninovou smaženicí

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 70 minut
počet porcí: 5 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Mletá směs:
    • 500
      g mleté maso - míchané nebo z plece
    • 1
      ks vejce
    • 2
      ks rohlík starší, rozmixovaný
    • 1
      ks cibule menší
    • 3
      stroužek česnek 2 -
    • mléko nebo vývar dle potřeby
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • majoránka dle chuti
    • mletá sladká paprika dle chuti
  • Smaženice:
    • 200
      g moravská slanina nebo anglická...
    • 3
      stroužek česnek
    • 5
      ks vejce dle velikosti, 4 -
    • sůl
    • pepř mletý
  • Dále dle chuti a pro barvu:
    • paprika nebo sterilovaná kápie
    • hrášek nebo kukuřice
    • nakládané okurky nebo minižampiony
  • Dále:
    • alobal nebo pečící papír
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, sůl a koření dle chuti, nastrouhaný česnek, velmi jemně pokrájenou cibuli a trošku vývaru nebo mléka. Vše řádně promícháme. Ne zcela tvrdé rohlíky rozmixujeme a mletou směs s nimi zahustíme. Kdo chce, může si mletou směs připravit dle vlastních zvyklostí.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Slaninu pokrájíme na malé kostičky nebo nudličky a dáme na pánev osmažit nasucho dozlatova. Olej přidáme pouze, když slanina nepustí trochu tuku. K osmažené slanině přidáme jemně nasekaný česnek, který necháme rozvonět a následně vlijeme vejce, která za stálého míchání srazit. Smaženini osolíme a opepříme dle chuti. Necháme zchladnout

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Mletou směs dáme na plát alobalu nebo pečícího papíru, který jsme potřeli olejem a mokrou rukou ji roztáhneme do obdélníku, na který nandáme zchladlou smaženici. Na tu pak dle chuti můžeme pro barvu (mozaiku) naskládat proužky papriky, okurky, mrkve... a přisypat hrášek, kukuřici..., prostě to, co kdo má rád.
4
Pomocí alobalu nebo pečícího papíru plát masa s náplní svineme do rolády a konce rolády vmáčkneme zlehka dovnitř. Alobalem nebo papírem nakonec roládu obalíme a vložíme takto do pekáčku nebo remosky, podlijeme vodou a pečeme cca 30 minut. Vkládáme do předehřáté trouby na 200 stupňů.

RADA: Jak upéct perfektní sekanou, která nepraskne

5
Poté sundáme opatrně z rolády alobal a dopečeme ji dozlatova (cca 15) minut, za občasného podlití a přelití výpekem. Alobal nám zajistí, že roláda nebude mít snahu prasknout.
6
Po upečení necháme roládu zhruba 5 minut odpočinout a až pak krájíme na plátky. Podáváme s bramborem, bramborovou kaší, chlebem...

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

7
Výborná je také zastudena, s okurkou, hořčicí, zeleninovým salátem... a klidně i jako součást studených mís.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: