Čokoládová pěna s jahodami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 5 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks žloutky
    • 1
      ks vejce
    • 50
      ml voda
    • 120
      g cukr krupice
    • 200
      g hořká čokoláda
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • jahody

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vodu s cukrem ohřejeme v hrnci. Teploměr vložte do vody a naměřte teplotu 121 stupňů. V misce mixérem vyšleháme žloutky a celé vajíčko a postupně tenkým proudem přilijeme horký cukr. Šleháme do nadýchané pěny. Můžete šlehat i nad párou, aby se vajíčka tepelně zpracovali, ale pokud máte čerstvé, nemusíte se bát vyšlehat bez vodní lázně.
2
Kvalitní hořkou čokoládu rozpustíme v mikrovlnce nebo ve vodní lázni a přilijeme ji do vyšlehané pěny. Zamícháme metličkou a postupně přidáváme ušlehanou šlehačku. Dobře promíchanou pěnu navrstvíme do sklenic, ozdobíme šlehačkou a malinami nebo jiným ovocem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: