Jablka v županu podle Lorenze Lamase

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: SKSandy

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení listové těsto
    • 4
      ks jablka středně velká
    • 3
      lžíce ořechy lískové nebo vlašské
    • 1
      balíček skořicový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      lžíce máslo na potření
    • 1
      hrst hladká mouka na posypání válu
    • tuk
    • bazalka čerstvá na ozdobení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka oloupeme a vykrojíme z nich jádřince. Otvory naplníme směsí drcených ořechů, vanilkového a skořicového cukru a rozpuštěného másla. Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, rozdělíme jej na čtyři čtverce a do každého zabalíme naplněné jablko.
2
Jablka přeložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Během pečení jablka občas potřeme máslem. Hotová jablka nemusejí být zcela měkká.
3
Před podáváním každé ozdobíme několika lístky bazalky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Beata Bisek
    Beata Bisek |

    6. 4. 2013 04:39

    Myslela jsem "hnusty komentar" pana KARLA PROKOPOVICE", kdyz tedy rad zduraznuje ty jmena....

  • Beata Bisek
    Beata Bisek |

    6. 4. 2013 04:37

    Pani Sylvo, zitra jdu hned vyzkouset :-) <:-) Hrozne me prekvapil ten "hnusny" komentar. Inteligence sama, opravdu. Diky za recept. Beata

  • libor
    libor |

    24. 2. 2013 17:42

    a karel je prokopiča

  • libor
    libor |

    24. 2. 2013 17:41

    andreo ty budeš asi hodně velká kráva

  • Pampelishka
    Pampelishka |

    21. 3. 2011 20:02

    půlku jsem udělala s ořechy, půlku s brusinkami a obojí bylo super ;-)

  • Sylva Karešová
    Sylva Karešová |

    30. 3. 2008 01:34

    Tak jsem dnes zkusila, co jsem zde psala v komentáři...Tedy náplň ze Salka, tvarohu, kokosu, ale místo borůvek, které jsem nedostala, jsem použila mražené ostružiny. A bylo to zajímavé.Ale stejně si myslím, že klasika je klasika.

  • Andrea
    Andrea |

    24. 3. 2008 14:19

    Nic nového.Zcela běžný recept na jablka v županu.....

  • Sylva Karešová
    Sylva Karešová |

    21. 3. 2008 20:54

    Včera jsem je zrovna dělala a jsou fakt super. Vlastně jsem je nikdy dřív nejedla, natož abych je dělala. Dřív jsem ani pořádně nevěděla, co to je. Pak jsem objevila tento recept, zaujal mne, a tak jsem to zkusila. Fakt dobrý. :-)Napadlo mě, že by mohla být dobrá náplň i tato: tvaroh, salko (nebo cukr), kokos a trocha borůvek. V poměru, jaký bude vyhovovat individuálně asi. Určitě to někdy tak zkusím...

  • Andrea
    Andrea |

    20. 3. 2008 11:54

    Nic nového.....

  • Sylva Karešová
    Sylva Karešová |

    19. 3. 2008 16:27

    Pane KARLE PROKOPOVIČI - proč v komentáři tak zdůrazňujete mé jméno??? Tak jako pokud se Vám jeho recept nelíbí, tak jej nedělejte. To je zcela jednoduchá věc, ne? Jablek v županu je vícero druhů a třeba právě zrovna tato varianta zde na receptech nebyla.

  • Anonym
    Anonym |

    19. 3. 2008 10:39

    Ale to je přece ten nejběžnější způsob přípravy jablek v županu!!!! Čekala jsem kdoví co. No pane Lamasi, to jste se moc nevytáhl!

  • Prokopič Karel
    Prokopič Karel |

    19. 3. 2008 09:33

    Přiznám se, že netuším, kdo to je Lorenzo Lamas. Rozhodně ale neudělal průLamas do receptu na jablka v županu. Možná, že tím, že nakonec na to položil několik lístků bazalky. Proti bazalce nic nemám, Sylvo Karešová. Jsem však přesvědčen, že i takováto klasika by měla i řadu zcela revolučních a zajímavých variant. Podívám se na internet, kdo ten pán je. Abych na něj náhodou nešel v kině nebo na koncertu. Je-li tak nudný jako tato "inovace" s bazalkou...