Točené fánky s cukrem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: petussska

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 100
      g máslo
    • 80
      g moučkový cukr
    • 3
      ks žloutek
    • 5
      lžíce bílé víno
    • zakysaná smetana 6-8 lžic
    • vanilkový cukr na obalování
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mouky přidáme máslo, cukr, žloutky, víno, špetku soli a kysanou smetanu. Všechno zpracujeme na hladké těsto.
2
Vypracované těsto na tenko (ne moc tenké!) vyválíme na pomoučené desce a rozkrájíme na užší pásky (možno i na čtverce, které ale pak nestáčíme).
3
Nakrájené pásky spirálovitě stočíme, vložíme do horkého oleje a smažíme.
4
Po osmažení je dáme na papírový ubrousek a necháme okapat.
5
Obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
6
Dobrou chuť!

Komentáře k receptu

  • petussska
    petussska |

    28. 5. 2012 10:24

    tenhle recept mám od babičky mého přítele a učila mě to takhle...je možné, ale že kuchyně od kuchyně se recepty trochu liší ;)

  • Klára K.
    Klára K. |

    23. 5. 2012 16:09

    Podľa mňa, sa to má vyválkať čo najtenšie. Viď nižšie http://www.recepty.cz/recept/fanky-15341