• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Špagety s bazalkou
    Napište svůj komentář k receptu

    Špagety s bazalkou

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.8
    hodnotilo: 9
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Špagety s bazalkou
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 400
        g špagety
      • 4
        stroužek česnek
      • 2
        snítka bazalka
      • 40
        g pininová jádra
      • 80
        g parmazán
      • 6
        lžíce olivový olej
      • 6
        ks rajčata
      • 1
        špetka sůl

    Postup přípravy receptu

    1
    Podle návodu na obalu špagety uvaříme. Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Bazalku opereme, lístečky otrháme a několik si odložíme na ozdobení. Pak česnek, bazalku, piniová jádra rozmixujeme na kaši, přidáme 60 g parmezánu, promícháme a za stálého míchání pomalu přiléváme olej tak, aby vznikla hustá omáčka.
    2
    Špagety zalijeme omáčkou, promícháme a posypeme zbytkem sýra. Ozdobíme bazalkou a rajčaty.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Špagety s rajčaty a bazalkou

    Špagety s rajčaty a bazalkou

    Špagety s krevetami, rajčaty a bazalkou

    Špagety s krevetami, rajčaty a…

    Rajčatový salát s bazalkou

    Rajčatový salát s bazalkou

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Marek
      Marek | 19. 10. 2015 18:28

      Slunečnicová semínka ( https://www.rawmarket.cz/seminka/slunecnicova-seminka ) jsou chutnější. Ale hlavně zdravější. Ale možností je spousty. Můžete použít třeba dýňová semínka, nasekané kešu ořechy. Jen vždy doporučuji potraviny alespoň na pár hodin namočit. Budou mít lepší chuť a lépe se budou trávit.

    • Lady Merry
      Lady Merry | 20. 8. 2015 09:32

      Slunečnicová jádra jsou mnohem chutnější.. vyzkoušejte, také se dají použít vlašáky, nemá to chybu a je to pokaždé jiné. Neopékám je, rovnou je rozmixuju.

    • Svatava
      Svatava | 31. 7. 2014 06:21

      nahrazujou ty jadra take mandlemi, ktere je treba oprazit a pomlit

    • Mirka
      Mirka | 6. 7. 2013 23:08

      <3

    • Mirka
      Mirka | 2. 10. 2012 22:08

      zkus pouzit pistaciove orisky ... ty jsou nejlepsi!

    • Raw Chef M. Love
      Raw Chef M. Love | 2. 10. 2012 22:06

      Italian Pesto Place all the ingredients in a food processor! 3 tightly-packed cups fresh basil leaves (approximately 3 ounces) 2 to 3 cloves garlic, peeled and minced 2 tablespoons pine nuts (pignolia), toasted (3-4 minutes) 1/2 teaspoon coarse salt or sea salt or to taste 1/2 teaspoon fresh-squeezed lemon juice 1/2 cup good quality extra-virgin olive oil 1/3 cup grated parmesan (Parmigiano Reggiano) cheese miralove840@yahoo.com

    • Mirka M.
      Mirka M. | 2. 10. 2012 21:28

      Ha, ha, ha! ... 2 strouzky bazalky vypadaji asi tak jako 2 snitky cesneku, nebo 2 listky jablka! ... smich! :-D :'( 8-) :'(

    • Kar♥lina
      Kar♥lina | 20. 7. 2012 12:19

      Chutnají dobře i připálené ;-) :-D

    • Janysek
      Janysek | 12. 3. 2012 23:04

      Na kolik porcí jsou psané tyto recepty? děkuji za odpoved :-\

    • biggi-smajlik
      biggi-smajlik | 22. 12. 2011 12:22

      Co jsou to pininová jádra? :-)

    • KaRa
      KaRa | 25. 10. 2011 09:24

      V prodejně se zdravou výživou...Malý pytlíček stojí kolem 60 Kč.

    • Ladia
      Ladia | 15. 9. 2011 17:16

      :-D :-D

    • Tereza T
      Tereza T | 15. 9. 2011 13:47

      Nevím, stroužek byl už ve staré verzi webu. Opraveno, díky.

    • Ladia
      Ladia | 15. 9. 2011 10:55

      Jak prosím vypadají 2 stroužky bazalky? Zařazení těstoviny?

    • Martines
      Martines | 28. 7. 2011 08:28

      Kupte si dobré bazalkové pesto (doporučuji pouze vyrobené v Itálii) a máte to bez práce.

    • Vlasta Vejvodova
      Vlasta Vejvodova | 10. 2. 2007 20:49

      Piniova jadra nahrazuji slunecnicivymi seminky,je to dostupne a levnejsi.

    • Lenka
      Lenka | 25. 7. 2005 21:08

      Vyzkoušela bych, akorát nevím kde sehnat piniová jádra..

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Těstoviny & rizota Špagety
    Pokrmy Z těstovin Oběd Večeře Vaření Vegetariáni Itálie Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Olivový olej Parmazán Pininová jádra Rajčata Špagety Sůl
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Zbojnické kotlety

    Zbojnické kotlety

    Opilé řezy

    Opilé řezy

    Halušky se zelím II.

    Halušky se zelím II.

    Výborná holandská omáčka ala svíčková

    Výborná holandská omáčka ala svíčková

    Boží penne rigate

    Boží penne rigate

    Rajčatový salát IV.

    Rajčatový salát IV.

    Houbové flíčky-zapečené

    Houbové flíčky-zapečené

    Květáková polévka s mrkví  II.

    Květáková polévka s mrkví II.

    Španělská paella krok za krokem

    Španělská paella krok za krokem

    Doporučujeme

    20 minut
    Tvarohová pomazánka s vejci

    Tvarohová pomazánka s vejci

    105 minut
    Krůtí roláda s citronovou majonézou a pečeným salátem

    Krůtí roláda s citronovou majonézou a…

    60 minut
    Grilovaný lilek Badrijani

    Grilovaný lilek Badrijani

    60 minut
    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    20 minut
    Salát z pečené červené řepy

    Salát z pečené červené řepy

    30 minut
    Sushi burger

    Sushi burger

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    5 minut
    Smoothie bowl s jahodami

    Smoothie bowl s jahodami

    Poslední sledované recepty

    44
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    31
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…
    30
    Ananasové řezy
    Ananasové řezy
    28
    Tvarohová bábovka
    Tvarohová bábovka
    28
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína

    Zajímavé články

    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z mletého masa!
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z…
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny Pawlowské
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny…
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen na víkend
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen…
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty inspirované přírodou
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty…

    Sledujte nás

    AHA.cz TRAPAS jako hrom! Tohle si Zemanův Ovčáček za rámeček nedá

    TRAPAS jako hrom! Tohle si Zemanův Ovčáček za rámeček nedá

    AHA.cz Dominika Gottová (47): Drsné urážky v supermarketu!

    Dominika Gottová (47): Drsné urážky v supermarketu!

    AHA.cz Deník Aha! 17.4.2021

    Deník Aha! 17.4.2021

    Dáma.cz Anny Ondráková: Měla obdiv Hitlera, miloval ji boxer a točila s Hitchcockem

    Anny Ondráková: Měla obdiv Hitlera, miloval ji boxer a točila s Hitchcockem

    Dáma.cz 7 potravin, které jsou lepší než multivitaminy v tabletách! Jezte je každý týden

    7 potravin, které jsou lepší než multivitaminy v tabletách! Jezte je každý týden

    Ženy.cz Nejlepší outfity slavných z 90. let: Které z nich byste klidně nosili i dnes?

    Nejlepší outfity slavných z 90. let: Které z nich byste klidně nosili i dnes?

    Maminka.cz Kojící matky jako bohyně! Kontroverzní fotky nafotila jako reakci na kritiku

    Kojící matky jako bohyně! Kontroverzní fotky nafotila jako reakci na kritiku

    Reflex.cz Okamura je slepá vývojová větev. Jak to vypadá uvnitř tuzemské národovecké scény?

    Okamura je slepá vývojová větev. Jak to vypadá uvnitř tuzemské národovecké scény?

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Skleník, fóliovník a pařeniště na balkon: Jak je vyrobit jednoduše a levně?

    Skleník, fóliovník a pařeniště na balkon: Jak je vyrobit jednoduše a levně?

    Další doporučené recepty:

    Špagety Carbonara
    Špagety Carbonara
    Špagety Carbonara III.
    Špagety Carbonara III.
    Špagety s baby špenátem, rajčátky a mozzarellou
    Špagety s baby špenátem, rajčátky a…
    Špagety s brokolicí
    Špagety s brokolicí
    Špagety s cuketou a olivami
    Špagety s cuketou a olivami
    Špagety s houbami a sýrovou omáčkou
    Špagety s houbami a sýrovou omáčkou
    • Recepty.cz
    • Špagety s bazalkou
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí