Gratinovaný losos

moje hodnocení:

4,2

hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek losos větší
    • sůl
    • pepř mletý
    • 50
      g máslo
    • 1
      sklenice bílé víno
    • 1
      kelímek smetana
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • 40
      g eidam sýr
    • 1
      hrst kopr
    • 1
      ks citron

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky lososa osolíme, opepříme a na másle zprudka osmažíme po obou stranách. Smícháme víno, smetanu, kečup a nastrouhaný sýr. Touto směsí zalijeme plátky lososa a posypeme koprem. Ve vyhřáté troubě zapečeme a hotové zdobíme plátky citronu.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • žabža
    žabža |

    29. 11. 2014 16:59

    Sýr na rybu je VRAŽDA!!!!! :'( :'( :'( :'(

  • KaRa
    KaRa |

    8. 6. 2011 19:19

    Samotný losos na másle byl vynikající, ale po zapečení nic moc. Losos vysušený a „omáčka“ chuťově nevyhovuje. Škoda, vypadalo to tak lákavě...

  • KaRa
    KaRa |

    8. 6. 2011 19:18

    Samotný losos na másle byl vynikající, ale po zapečení nic moc. Losos vysušený a "omáčka" chuťově nevyhovuje. Škoda, vypadalo to tak lákavě...

  • Margesa Kohoutová
    Margesa Kohoutová |

    11. 12. 2009 18:58

    Já taky nějak nechápu ten poměr té omáčky. Vůbec to nevypadá jako na fotce. Losos Je ponořenej a vůbec to nevypadá, že by ta omáčka měla houstnout jako na obrázku, jak dlouho to teda mám nechat v tý troubě? Už to tam mám 30 min.a je furt řídká. Nespletla se paní s tím poměrem? nebo ta fotka je z časopisu a ne ze skutečnosti?

  • Pavel Jelinek
    Pavel Jelinek |

    25. 9. 2009 22:25

    Alternativa: na dno zapékací misky jsem naskládal pokrájené předvařené brambory, tím jsem vyřešil přílohu a přebytek šťávy, jinak všechno ostatní podle receptu - dávám 1, je to fakt materiál !! Nevěděl jsem, jak skvěle se dá pracovat s kopem !!

  • Michaela Fukarová
    Michaela Fukarová |

    2. 4. 2009 20:12

    A peče se v troubě přikrytý nebo jen tak?

  • Mila Foglova
    Mila Foglova |

    7. 2. 2009 07:51

    mnamka, doporucuji

  • Dana Vorlová
    Dana Vorlová |

    21. 10. 2008 23:23

    Chutné a výborné. Vyzkoušejte :-)

  • Dana Vorlová
    Dana Vorlová |

    21. 10. 2008 23:23

    Chutné a výborné. Vyzkoušejte :-)

  • Martin
    Martin |

    16. 2. 2008 12:33

    Nepochopil jsem jednu věc, to množství omáčky na zapékání je na pár plátků dovela velké, má to být zapečené jen z trochou omáčky na mase, nebo normálně celé maso v omáčce? na fotce je jen trocha na mase, proto mne to mate.Díky za info

  • Anonym
    Anonym |

    16. 12. 2007 01:03

    misto eidamu je lepsi pouzit parmezana na cerstveho lososa je nejlepsi bazalka...

  • Anonym
    Anonym |

    27. 10. 2007 08:39

    Výborné!! Jednoduché, rychlé a až sváteční jídlo. Doporučuji

  • Krovis
    Krovis |

    21. 1. 2007 13:54

    ja pouzivam vino bile sumive a je to o moc lepsi

  • ef
    ef |

    8. 8. 2006 12:10

    Ahoj, mam dotaz. Ikdyz je to asi hloupost. To se osmaží nejdřív na pánvičce a pak se to přendá do nějaký nádoby do trouby?

  • Soňa Jinková
    Soňa Jinková |

    8. 8. 2006 08:44

    Opravduvýborný recept,jednoduchý a tak chtný...oceňuji i rychlost,takže opravdu pochutnáníčko bez velké námahy...díky za tento supr recept

  • Monika
    Monika |

    21. 3. 2006 07:30

    Tento recept mě a všechny u oběda velmi příjemně překvapil, ani jsme nečekali takovou dobrotu. Navíc je to jednoduché a rychlé.Nemá to chybu.

  • Lenka
    Lenka |

    3. 3. 2006 15:40

    Já ryby nejím, ale aby můj přítel nebyl o ně ochuzen, vybrala jsem tento recept a moc si to chválil.

  • Eva
    Eva |

    17. 11. 2005 23:35

    Hm, fakt nic moc.

  • Franto K.
    Franto K. |

    15. 8. 2005 21:17

    ked sa vratim z norska,tak to vyskusam urobit.ale este sa mi nepodarilo ulovit lososa,hoci kazdy den bicujem more.dnes to bola takmer trojmetrova kosatka,ale v norsku je lov kosatiek zakazany,tak som ju pustil.oblizujte sa zatial aj za mna.

  • Karel Dvořák
    Karel Dvořák |

    19. 4. 2005 14:34

    No nebylo to nic vzláštního!už jsem jedl lepší jídla.

  • Hanka P.
    Hanka P. |

    6. 2. 2005 20:31

    Bylo to skvělé, právě ten sos s vínem a smetanou byl super!!! Všcihni jsme se olizovali.

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    1. 2. 2005 20:41

    Při přípravě ryb je nejvhodnější bílé suché víno.

  • Wanda
    Wanda |

    1. 2. 2005 20:20

    jaké bílé víno se má použit? Já mám z vín v kuchyni docela obavy :) Děkuji

  • Kamila
    Kamila |

    31. 1. 2005 10:06

    Jak dlouho se má zapékat a na kolik stupňů? Děkuji

  • Martina
    Martina |

    29. 1. 2005 19:58

    Aha zakysaná, já tam dávala ke šlehání ale celá rodina se olizovala až za ušima :-)

  • Martina
    Martina |

    29. 1. 2005 19:45

    Tady ještě jednou já, vyzkoušela sem a byla to taková dobrota.Recept je lehký a pokrm mňam mňam

  • Mr.Jo
    Mr.Jo |

    29. 1. 2005 18:03

    Tam ma byt kysana smetana/i kdyz nejsem autor receptu/, ale daleko lepsi je dat misto zakys. smetany bily jogurt/i light/na rybu a pak v troube peceme 200stupnu 12-15 minut.Platky ryby/lososa-salmona/, ale i jinou rybu.Ja ji marinuji pred tepelnou upravou asi 60 minut ve smesi: olivovy olej,sojova omacka nebo teryaki, mlety nebo cerstvy strouhany zazvor a trochu gril.koreni

  • Martina
    Martina |

    22. 1. 2005 13:59

    Tam smetana má být asi obyč, že? Ne zakysaná?

  • Stevo
    Stevo |

    24. 12. 2004 13:32

    je to dobry recept hodny na stedrovecerne prestieranie .....