Rajčatová polévka s bazalkou a česnekem

moje hodnocení:

1,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Kecitka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks rajčata
    • 3
      stroužek česnek
    • 3
      špetka bazalka
    • 1
      kostka zeleninový vývar
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks cibule

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omyjeme rajčata a nakrájíme je na kostičky. Vložíme je do menšího hrnce a rozmixujeme do hladka. Přidáme zeleninový bujón, bazalku a utřený česnek. Přilijeme trochu vody, tak aby měla polévka požadovanou hustotu a vaříme tak dlouho než polévka získá jasně červenou barvu.
2
Mezi tím si vedle na pánvi osmahneme na hrubo nakrájenou cibulku dozlatova.
3
Když už je polévka jasně červená, dochutíme ji solí a pepřem a servírujeme posypanou osmahnutou cibulkou.

Komentáře k receptu

  • soley
    soley |

    27. 9. 2012 18:09

    :-) vynikající....přidala jsem krom soli také trošku cukru a cibulku jsem zamíchala do celé polévky. Nemá chybu,jak v Itálii na pláži :-D