Rajčatová polévka & sýrové minisendviče

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce olej
    • 2
      ks cibule velké, nadrobno nakrájené
    • 8
      stroužek česnek nadrobno nakrájený, rozmělněný
    • 900
      g rajčata (nebo také loupaná z konzervy)
    • 500
      ml zeleninový vývar
    • tymián na dochucení
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení
    • zakysaná smetana na dokončení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji asi 5–7 minut smažte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Rajčata omyjte, spařte vodou a oloupejte. Máte-li konzervovaná rajčata, tento krok si ušetříte. Přidejte k cibuli a česneku, zalijte vývarem, dochuťte tymiánem, solí a pepřem. Za občasného míchání vařte na mírném ohni 15 až 20 minut.
2
Po uvaření rozmixujte dohladka. Polévku můžete ozdobit lžičkou zakysané smetany.
3
Podávejte ji se sýrovými sendviči, které s polévkou vytvoří dokonalou harmonii.

Komentáře k receptu

  • ajliin
    ajliin |

    7. 5. 2013 13:23

    Je vynikajicí, jednoduchá a rychlá! Výborná v kombinaci s nivou :-)