Rajčatová polévka

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: gvardiola

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks brambory
    • 1
      l drůbeží vývar
    • 400
      g rajčata
    • 1
      plechovka rajský protlak
    • 2
      lžíce olej
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 50
      g máslo
    • 3
      stroužek česnek
    • 3
      ks bobkový list
    • 4
      ks bazalka
    • 1
      hrst petrželka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • 1
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory na kostky dáme vařit do vývaru.
2
Přidáme oloupaná prolisovaná rajčata, protlak, bobkový list, bazalku a povaříme
3
Polévku zahustíme jíškou a provaříme. Nakonec zjemníme máslem, přidáme prolisovaný česnek a ochutíme (sůl, pepř, citronová šťáva, cukr).
4
Na talíři posypeme čerstvou petrželkou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    6. 11. 2013 16:34

    ...postup znám jiný: na oleji s máslem osmažit mouku, udělat světlou jíšku, pak na ní orestovat protlak, zalít vývarem.... je výborná ;-)