Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 145 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vepřová krkovice
    • 2
      lžíce slunečnicový olej
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks řapíkatý celer
    • 3
      ks bobkový list
    • 1
      lžíce oregáno
    • 5
      ks nové koření
    • 1
      lžička římský kmín
    • 1
      lžička koriandr - mletý
    • 1
      plechovka sekaná rajčata
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      lžíce hnědý cukr
    • 2
      lžíce červený vinný ocet
    • 1
      ks pomeranč šťáva a kůra
    • 1
      ks červená chilli paprička
    • 400
      g batáty
    • 2
      ks červená paprika
    • 1
      plechovka fazole
    • petrželka k podávání
    • sůl
    • pepř mletý
  • knedlíčky:
    • 80
      g máslo
    • 180
      g hladká mouka
    • 120
      g polenta
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 0,5
      lžička jedlá soda
    • 150
      g kukuřice
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 125
      ml podmáslí

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájejte na kostky asi 3 x 3 cm a orestujte je na rozpáleném oleji v hrnci se silným dnem. Poté maso vyndejte na talíř a do oleje nasypte nadrobno nakrájenou cibuli a pokrájený celer. Přidejte bobkový list s oreganem a restujte asi 5 minut. Nyní přisypte nové koření, římský kmín a koriandr, nechte je rozvonět (minutu až dvě), pak vraťte do hrnce maso. Zamíchejte.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Přimíchejte rajčata, kakao, cukr, ocet a pomerančovou kůru i šťávu. Přidejte i posekanou chilli papričku, zalijte 2 hrnky vody. Pod pokličkou duste 1 hodinu.
3
Batáty oloupejte a nakrájejte na větší kostky. Přidejte je do hrnce s nakrájenými paprikami, dochuťte solí a pepřem, duste ještě 30 minut.
4
Asi 15 minut před koncem dušení připravte knedlíčky. Máslo s moukou promněte v prstech na drobenku. Přimíchejte polentu, prášek do pečiva, sodu a kukuřici. Osolte a přidejte vejce s podmáslím. Vše krátce vymíchejte na polotuhé těsto.

RADA: Tipy na další recepty z vepřového masa!

5
Troubu rozehřejte na 200 °C. Do ragú vmíchejte fazole. Z kukuřičného těsta lžící vytvořte asi 12 knedlíčků. Naskládejte je na ragú, a pokud se vám všechny nevejdou do hrnce, dejte je na pečicí papír na plech vedle. Všechno vložte do trouby a pečte už bez pokličky přibližně 20 minut. Před podáváním posypte ragú nasekanou petrželkou.
6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.