Vepřové na pomerančích

moje hodnocení:

2,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: 150 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 1,5
      kg vepřová plec (stočené jako roláda)
    • 2
      ks cibule (velké, nakrájené na kolečka)
    • 3
      stroužek česnek (prolisovaný)
    • 1
      lžička mletá paprika
    • 1
      lžíce dijonská hořčice
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      snítka šalvěj
    • 2
      snítka tymián
    • 1
      ks rajče (velké, zralé)
    • 750
      ml bílé víno - suché
    • 1
      ks pomerančová šťáva (z jednoho pomeranče)
    • 1
      ks pomerančová kůra (z jednoho pomeranče)
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji nejprve zprudka opečte ze všech stran maso. Vyndejte a na zbylém tuku opečte cibuli a česnek, asi 10 minut, aby se zelenina nezabarvila. Maso mezitím potřete paprikou, pepřem a solí. Vraťte do kastrolu, přidejte hořčici, bylinky a rajče a zakryté duste 5 až 10 minut. Podlijte vínem a na velmi mírném plameni duste, až bude maso úplně měkké, asi dvě hodiny. Během dušení několikrát obraťte. Asi po hodině přípravy přilijte pomerančovou šťávu a přidejte kůru. Dochuťte, nakrájejte a můžete podávat.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • TheKacabi
    TheKacabi |

    27. 8. 2014 16:11

    chutné, nicméně jsou tam silné chutě, které se trochu třískají (tymián, česnek, dij. hořčice a víno)... jinak jsem dělala plátky a ne v celku to masíčko... bylo to rychleji :-)

  • TheKacabi
    TheKacabi |

    27. 8. 2014 16:11

    chutné, nicméně jsou tam silné chutě, které se trochu třískají (tymián, česnek, dij. hořčice a víno)... jinak jsem dělala plátky a ne v celku to masíčko... bylo to rychleji :-)