• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Tetino maso
    Napište svůj komentář k receptu

    Tetino maso

    autor: Bedhann
    0.0
    moje hodnoceni
    4.6
    hodnotilo: 24
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Tetino maso
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • vepřová plec
      • anglická slanina (Masitější)
      • cibule
      • česnek
    • Nálev:
      • 3
        lžíce olej
      • 6
        lžíce kečup - jemný
      • 1
        lžíce grilovací koření
      • pepř mletý
      • kmín
      • mletá sladká paprika 1/2 lžíce
      • vegeta 1/2 lžíce
      • voda

    Postup přípravy receptu

    1
    Recept mám od své zesnulé tety. Maso je jedinečné, měkoučké a šťavnaté. Plecko si nakrájíme na větší kousky, naklepeme (NESOLÍME). Anglickou nakrájíme na plátky, česnek a cibuli na kolečka. My děláme ve sklokeramice. Na spodek misky dáme anglickou, na to maso, pak cibuli a česnek, opět anglickou a na ní maso. Pokud toho máme více, dále stejně vrstvíme. V hrnku si připravíme nálev, dolijeme vodou a polijeme připravené maso. Zakryjeme alobalem a necháme přes noc uležet.
    2
    Poté pečeme v troubě (stále s alobalem) do měkka podle tloušťky masa, cca hodinu. Podáváme nejlépe s pečeným bramborem.
    3
    Pozn. Pokud nemáte čerstvý česnek, pak můžete do nálevu přidat sušený.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Tetina pomazánka

    Tetina pomazánka

    Pekingské maso

    Pekingské maso

    Proužkované maso

    Proužkované maso

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • monah
      monah | 10. 3. 2015 10:54

      Můžu použít sádlo misto oleje?

    • stavča07 | 1. 3. 2014 12:36

      výborné... ani nemuselo být maso naloženo přes noc :-D

    • ZdenkaDv | 30. 9. 2012 15:48

      Asi bych měla upřesnit, že maso jsem upekla v neděli... :-[

    • ZdenkaDv | 30. 9. 2012 14:25

      V pátek naloženo, dnes upečeno. Masíčko křehoučké, úplně se rozpadá. Dávám za jedna :-)

    • Janaso | 25. 10. 2010 12:58

      Tento víkend jsem recept pro velký úspěch opakovala.

    • Janaso | 20. 10. 2010 09:42

      Báječný oběd§! Přítel si liboval a zbytek pečlivě uschoval před rodinou.

    • Zuzana Šindlerová
      Zuzana Šindlerová | 31. 5. 2010 09:24

      Moc jsme si pochutnali, výborný oběd, dělala jsem z kýty-oříšku, jen v troubě to chtělo tak hoďku a půl aby se šťáva vydusila a nebylo to spíš vařené maso. Určitě budu opakovat, i ty pečené brambory k tomu byly skvělé.

    • Jana Pátková
      Jana Pátková | 26. 4. 2010 18:03

      Dnes jsem udělala k obědu a musím pochválit. Jen jsem si trošku upravila recept, na dno pekáče jsem dala kyselé zelí a maso nahoru a bylo to velice dobré.

    • Hana Bláhová
      Hana Bláhová | 24. 4. 2010 10:10

      Luci, záleží co máte rádi. Mě osobně celý kmín vadí, takže dáváme drcený, ale někomu to chutná spíš s celým. Takže tohle je na Vaší chuti :-)

    • Lucia Drotárová
      Lucia Drotárová | 23. 4. 2010 23:39

      Tak tohle vyzkouším... s nějakou fakt dobrou slaninou (a dobrá slanina je jedna z věcí, co mi v Praze/ČR chyběly).Mám dotaz - originál recept - kmín drcený, nebo celý?

    • Hana Bláhová
      Hana Bláhová | 23. 4. 2010 11:40

      Romčo, kolik chcete :-) Ne, klidně dolejte do celého hrnku, voda se vypeče a maso zůstane krásně šťavnaté. Tedy pokud myslíte klasický hrnek a ne nějaký půllitrák :-))

    • Romana Kakáčková
      Romana Kakáčková | 23. 4. 2010 08:01

      V receptu píšete: "V hrnku si připravíme nálev,dolijeme vodou ...". Kolik vody se má dolít? Děkuji za odpověď.

    • Klára Keselyova
      Klára Keselyova | 22. 4. 2010 16:01

      Zdá sa že to bude dobré, skúsime

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Uzeniny & mleté maso
    Maso Vepřové Uzeniny Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Grilovací koření Kečup - jemný Kmín Mletá sladká paprika Olej Pepř mletý Vegeta Vepřová plec Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

    Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

    Pomazánka z Romadúru II.

    Pomazánka z Romadúru II.

    Sekaná jako roštěná

    Sekaná jako roštěná

    Pařížské rohlíčky od Dáši

    Pařížské rohlíčky od Dáši

    Pohanková dobrota (2 porce)

    Pohanková dobrota (2 porce)

    Kořeněné pečené kuře s pečenými bramborami

    Kořeněné pečené kuře s pečenými…

    Domácí vepřovka po česku ala "Rillettes" (rijet)

    Domácí vepřovka po česku ala …

    Česneková polévka (česnečka) s pohankou

    Česneková polévka (česnečka) s…

    Kapustové drny z pánve

    Kapustové drny z pánve

    Doporučujeme

    20 minut
    Tvarohová pomazánka s vejci

    Tvarohová pomazánka s vejci

    105 minut
    Krůtí roláda s citronovou majonézou a pečeným salátem

    Krůtí roláda s citronovou majonézou a…

    60 minut
    Grilovaný lilek Badrijani

    Grilovaný lilek Badrijani

    60 minut
    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    20 minut
    Salát z pečené červené řepy

    Salát z pečené červené řepy

    30 minut
    Sushi burger

    Sushi burger

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    5 minut
    Smoothie bowl s jahodami

    Smoothie bowl s jahodami

    Poslední sledované recepty

    40
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    39
    Palačinky
    Palačinky
    35
    Pesto z medvědího česneku
    Pesto z medvědího česneku
    31
    Špekové knedlíky pro silné muže
    Špekové knedlíky pro…
    28
    České buchty
    České buchty

    Zajímavé články

    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky, buchty, koláče i vdolky
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky…
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky: Skvělý oběd z jednoho pekáče
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky:…
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z mletého masa!
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z…
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny Pawlowské
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny…
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…

    Sledujte nás

    AHA.cz Kam zmizela sexy Kohoutová? To je tedy zjev!

    Kam zmizela sexy Kohoutová? To je tedy zjev!

    AHA.cz Petr Novák (†51): ZUŘÍ TVRDÝ BOJ O DĚDICTVÍ!

    Petr Novák (†51): ZUŘÍ TVRDÝ BOJ O DĚDICTVÍ!

    AHA.cz Nedělní Aha! 18.4.2021

    Nedělní Aha! 18.4.2021

    Dáma.cz Trenčkot je nestárnoucí klasika. Jaký se letos nosí, kde ho koupit a za kolik?

    Trenčkot je nestárnoucí klasika. Jaký se letos nosí, kde ho koupit a za kolik?

    Dáma.cz Podívejte se na foto: Takhle odlišně vypadají ženské vagíny

    Podívejte se na foto: Takhle odlišně vypadají ženské vagíny

    Ženy.cz Veselé pastelové kabelky ovládnou jaro! Tady máte nejlepší z nich

    Veselé pastelové kabelky ovládnou jaro! Tady máte nejlepší z nich

    Maminka.cz Milníky prvního roku: Kdy se má otáčet, lézt a kdy si sedne?

    Milníky prvního roku: Kdy se má otáčet, lézt a kdy si sedne?

    Reflex.cz Ta nejhezčí a nejoblíbenější letoviska na chorvatském Jadranu. Kam jet na dovolenou?

    Ta nejhezčí a nejoblíbenější letoviska na chorvatském Jadranu. Kam jet na dovolenou?

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Rozkládací sedačky nejen na každodenní spaní. Kterou si pořídíte?

    Rozkládací sedačky nejen na každodenní spaní. Kterou si pořídíte?

    Další doporučené recepty:

    Těstoviny, máslo, šalvěj,...
    Těstoviny, máslo, šalvěj,...
    Těšínská šoldra
    Těšínská šoldra
    Tetina pomazánka
    Tetina pomazánka
    Tetiny ořechové řezy
    Tetiny ořechové řezy
    Thajská čočka se zeleninou
    Thajská čočka se zeleninou
    Thajská kuřecí polévka
    Thajská kuřecí polévka
    • Recepty.cz
    • Tetino maso
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí