Kuřecí maso na gril i do trouby

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kuřecí křídla nebo paličky, stehenní řízky... cca
    • 1
      lžička koriandr - mletý
    • 1
      lžíce mletá sladká paprika
    • 1
      lžička mírně pálivá paprika dle chuti 0,5 -
    • 1
      lžíce hořčičné semínko
    • pepř mletý dle chuti (není nutný)
    • 2
      stroužek česnek jemně nastrouhaný nebo utřený 1 -
    • 2
      lžíce olej
    • sůl dle chuti
    • chilli papričky nebo pasta - nemusí být

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Marináda: v misce si dobře promícháme olej se sladkou i pálivou paprikou, koriandrem, pepřem, solí (cca rovná lžička), utřeným česnekem a hořčičným semínkem. Pokud chceme mít kuřecí maso pikantní více, můžeme přidat i nasekanou chilli papričku.
2
Kuřecí maso očistíme, osušíme a dáme do mísy s umíchanou marinádou. Maso dobře v marinádě obalíme ze všech stran, zaklopíme a necháme v chladnu odležet alespoň 12 hodin, nejlépe přes noc. Během odležení alespoň ještě jednou promícháme.
3
Hodinu před grilováním (pečením) maso vyndáme, abychom ho nepekli studené přímo z chladničky. Grilujeme na rozpáleném grilu ze všech stran doměkka a dozlatova nebo pečeme v předehřáté troubě na 190 °C taktéž dozlatova.
4
Podáváme s bramborovou přílohou nebo čerstvým pečivem, zeleninovým salátem...

Komentáře k receptu

  • Radka
    Radka |

    25. 6. 2016 07:53

    Bezva recept! Kridla jsme si vcera grilovali, mame je nejradsi, protoze jsou hotovy brzo. Z trouby zkusime, ale budou az v zime :D