Recept na grilované kuřecí – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Kuře patří mezi jedny z nejoblíbenějších grilovaných pochoutek. Je to dáno nižší cenou masa i jeho lehkostí a v neposlední řadě je celkem rychle hotové a propečené.

Klasikou jsou křidélka nebo paličky v rozličných marinádách. Naplátkované maso je hotové vůbec nejrychleji a přitom se také snadno ochucuje. Pokud však připravujete také kuřecí prsa, může stát, že budou suchá.

Aby se při grilování kuřecí prsa nevysušovala, nechte je v celku. Potřeba je dávat pozor na teplotu uhlíků. Často se stává, že maso je zvenku už spálené a uvnitř přitom stále není hotové.

Prsíčko by se mělo dělat na každé straně v kuse, tedy bez chaotického otáčení každou minutu. Také ho nechte po sundání z grilu před nakrojením chvilku odpočinout pod nějakým víkem nebo alobalem, aby se v něm rozprostřela šťáva.