Špízy do trouby i na gril

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: m.mety

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g vepřové maso
    • 200
      g maso kuřecího nebo krůtího
    • 1
      ks čabajská klobása
    • 1
      ks paprika větší
    • špek
  • Marináda:
    • 2
      lžíce grilovací koření
    • dijonská hořčice
    • pivo nebo víno
    • 1
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřové maso, drůbeží maso, čabajku, papriku a špek nakrájíme na kousky a napícháme vše na špejle.
2
Připravíme si marinádu: rozehřejeme máslo, přidáme grilovací koření a přilijeme 1-2 dcl piva nebo bílého vína, pak přidáme 2 lžíce digonské hořčice. Můžete přidat i víc hořčice, ale to doporučuji jen pro labužníky, kteří mají rádi hodně pikantní jídla. Nejlepší by bylo nechat alespoň 24 hodin uležet i s marinádou, ale pokud to nevydržíte, nic se neděje, i tak je to dobrůtka. Grilujte v pečícím sáčku, neztratíte tak ani trošičku šťávy a maso bude bezvadně šťavnaté.
3
V létě se dá grilovat i na uhlí. Dá se podávat s hranolkami, s pečenými brambory nebo chlebem.

Komentáře k receptu

  • Jana Polívková
    Jana Polívková |

    4. 12. 2009 10:33

    Včera jsem dělala k večeři a bylo to skvělé! Použila jsem tmavé pivo a přidala cibuli...Hodnotím za 1 =)

  • blanka peterkova
    blanka peterkova |

    28. 1. 2009 16:57

    Musím pochválit, špízy jsou vyborne, pochutnali jsme si :)

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    27. 1. 2009 09:27

    Děvčata děkuji. V nejbližší době si je koupím.

  • Gábina H
    Gábina H |

    27. 1. 2009 07:32

    Danko, pečící sáčky jsem viděla v Tescu, balení stálo 25,- Kč. Bylo to v oddělení domácích potřeb, tam co mají sáčky na led, alobal atd.

  • blanka peterkova
    blanka peterkova |

    26. 1. 2009 21:44

    Právě jsem špízy naložila a dala do pečícího sáčku. Vypadá to výborně. Jinak pečící sáčky se dají sehnat v jakémkoliv vetším obchodě..ja je kupuji v Globusu.

  • Gábina H
    Gábina H |

    19. 1. 2009 09:30

    viz komentáře u receptu "Bůček v sáčku" nebo např. zde http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=23423

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    17. 1. 2009 18:55

    Nemám vůbec zkušenost grilovat v pečícím sačku. Ten sáček dostat koupit v papírnictví nebo v domácích potřebách? K pečení masa znám jenom alobal. Děkuji za vysvětlení.

Další doporučené recepty: