Halušky s tvarohem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g brambory
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      sůl
    • 500
      g tvaroh 400-500 hrudkovitý
    • 200
      g uzená slanina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory nastrouháme, osolíme a dobře promícháme s moukou. Do vroucí osolené vody hážeme halušky přes speciální cedník (nebo přes struhadlo s velkými otvory). Opatrně jednou promícháme. Když halušky vyplavou na povrch, scedíme je. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme s lžící oleje, přidáme rozdrobený tvaroh, halušky a promícháme. Pokud máme pažitku, můžeme posypat sekanou pažitkou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • David
    David |

    18. 12. 2012 20:09

    Moc dobrýý :D :D ale lespi je s brindzou ;)

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    23. 6. 2008 21:05

    Janka, nechaj diétu diétou a daj si:))) Tvaroh je zdravý a slaninu si nevšímaj:)))

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    23. 6. 2008 20:59

    Hmm,Terezko,tys tomu dala s tou fotografií,je večer,v ledničce mám tvaroh i sýr dokonce i špek,no,to bude zase dieta.Budu se snažit to nechat na zítra,ale nevím,nevím....

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    23. 6. 2008 17:35

    Halušky se smetanovým sýrem jsou vynikající.Ještě do horkých halušek zamíchám smetanový sýr, který se teplem rozpustí. Pak do nich zamíchám hustou zakysanou smetanu a rozškvařenou slaninku. Je to velká bašta.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    21. 6. 2008 20:08

    Samozrejme, Slováci jedia halušky s čímkoľvek a akokoľvek. So syrom robia detičkám aj v školskej jedžlni, je to lacnejšie ako bryndza:)))

  • Ladislav Dorazin
    Ladislav Dorazin |

    21. 6. 2008 17:35

    Terezko a zkoušeli jste někdy se sýrem? Samozřejmě,s brynzou určitě,to je super jídlo,ale se sýrem?Pokud ne,vyzkoušejte!!

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    21. 6. 2008 13:05

    Tak Jaruško, dnes jsem to ozkoušela (mluvili jsme o tom, že nevím, co se starými bramborami) a toto bylo to pravé. Měla jsem domácí tvaroh, ale jen trochu, tak jsem přistrouhala kousek sirene (balkánského sýra) a smíchala. Nahoru dala rozškvařené kostičky anglické a bylo to jedinečné. K tomu jsem udělala salát a byl perfektní oběd :-).