Halušky s kysaným zelím

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g brambory
    • 400
      g kysané zelí
    • 200
      g uzená slanina
    • 250
      g polohrubá mouka
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme s lžící oleje, přidáme kysané zelí, osolíme (můžeme i jemně opepřit) a podusíme 10-15 minut.
2
Brambory nastrouháme, osolíme a dobře promícháme s moukou.
3
Do vroucí osolené vody hážeme halušky přes speciální cedník (nebo přes struhadlo s velkými otvory).
4
Opatrně jednou promícháme.
5
Když halušky vyplavou na povrch, scedíme je.
6
Halušky promícháme se zelím a podáváme.
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Kysané zelí Polohrubá mouka Sůl Uzená slanina
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Hana
    Hana |

    12. 11. 2015 09:52

    Jsou výborné také doporučuji dělat ze dvou dávek. 8-)

  • silvik T.
    silvik T. |

    11. 2. 2015 11:30

    Výborné,dělávam často :-P

  • rude
    rude |

    28. 1. 2015 22:06

    Lepší halušky sem snad ani nejdel .... doporučuji výborne lepší jak od babiny pochutnala si celá partie

  • rude
    rude |

    28. 1. 2015 21:59

    výbrné mohu jen doporučit poprve co sem si dělal sám halušky .... doporučuji vyzkoušet

  • Marta B.
    Marta B. |

    12. 1. 2015 19:22

    Výborné !Taky dopuručuji dělat ze dvou dávek...tento recept je tak na tři porce :-)

  • Marta B.
    Marta B. |

    12. 1. 2015 19:21

    Výborné !Taky dopuručuji dělat ze dvou dávek...tento recept je tak na tři porce :-)

  • VOJTA.
    VOJTA. |

    16. 11. 2014 14:01

    sázet halušky na prkínku je praví postup i vzručnost zvládám to v pohodě a jsem muž.

  • VOJTA.
    VOJTA. |

    16. 11. 2014 14:01

    sázet halušky na prkínku je praví postup i vzručnost zvládám to v pohodě a jsem muž.

  • VOJTA.
    VOJTA. |

    16. 11. 2014 13:50

    souhlasím s tebou Terezko pokud kdo umí sázet halušky na prknu tak jsou ti halušky kvalitní a pravé Slovenské.

  • VOJTA.
    VOJTA. |

    16. 11. 2014 13:44

    můžete tam přidat 1 vajíčko kdo nechce nemusí.

  • VOJTA.
    VOJTA. |

    16. 11. 2014 13:36

    Dělám si je na střídačku se zelím,s bryndzou,tvarohem z polotovaru to není ono pokud si chceš pochutnat tak jedíně podle pravého receptu sázet je s prkénka chce to ale dobrou zručnost brambory se předem nevaří syrové se nakrouhají může se tam dát 1 vajíčko a zahustí se moukou polohrubou nesmí být ale řídké těsto jinak se vám to rozvaří přidejte mouky a dohustit těsto nasázíte ho do vřelé vody jak vyplavou napovrch cedníkem je trochu odkapeme a dáme do větší misky přikryjeme pokličkou posledních 8 minut tam přidám ještě na kostečky pokrájené brambory aby se nerozvařily tvaroh nebo bryndzu si předem dám do misky s 12 procentní šlehačky zamíchám to pořádně a zaliju to do halušek a zamíchám, zvlášť na pánvičce si už předem usmažíš nejlepší je domácí slanina do zlatova pozor nepřipálit přidáš ji do halušek a znovu promícháš dobře se polykají když jsou řidší přidám tam ještě 1dcl smetany 12 procentní zapíjím je s mlíkem kdo má rád pivečko tak ano a dobrou chuť. :-P

  • allena89
    allena89 |

    29. 9. 2014 20:52

    Výborné, doporučuji dělat ze dvou dávek.

  • KaRa
    KaRa |

    8. 4. 2014 19:12

    NAPROSTO LUXUSNÍ!!! Než stihly vystydnout, zmizely z mísy :-S . Vařečkou...takhle to máme nejradši :-)) Díky, určitě zopakuji...

  • evesim
    evesim |

    12. 1. 2014 08:45

    moc dobré a jednoduché,dnes si na tom pochutnáme

  • VOJTA
    VOJTA |

    11. 1. 2014 19:45

    vejce může být je to vydatnější ale nemusí záleží to na vás.

  • VOJTA
    VOJTA |

    11. 1. 2014 19:40

    žádní cedník pravé halušky se rychle krájí drobné do vřící vody a těsto se dělá ze syrových brambor se nakrouhají přidá se polohrubá mouka 1 vejce dobře promíchá těsto musí bít dosti husté pokud bude řidší tak se vám halušky rozvaří to píši ze zkušenosti začátečnikům přes ten cedník to nejsou halušky ale noky rád bych vám to předvedl pro mne je to už maličkost když jsem se to naučil od maminky na Slovensku .

  • martin
    martin |

    25. 6. 2013 18:06

    moc dodre,ale malo :-P

  • xjaja
    xjaja |

    11. 4. 2013 18:18

    a tohle množství je zhruba pro kolik jedlíků :-)

  • M.
    M. |

    5. 4. 2013 17:10

    Výborné :-) jen jsem tam dala o hodně víc mouky. Ale jinak perfektní ;-)

  • Ookami
    Ookami |

    6. 1. 2013 17:32

    Vynikající recept. Měla jsem původně z nic strach. Všichni tvrdí jak je to těžké. Je to jednoduché a velice chutné.

  • Ookami
    Ookami |

    6. 1. 2013 17:32

    Vynikající recept. Měla jsem původně z nic strach. Všichni tvrdí jak je to těžké. Je to jednoduché a velice chutné.

  • Ookami
    Ookami |

    6. 1. 2013 17:32

    Vynikající recept. Měla jsem původně z nic strach. Všichni tvrdí jak je to těžké. Je to jednoduché a velice chutné.

  • Ookami
    Ookami |

    6. 1. 2013 17:32

    Vynikající recept. Měla jsem původně z nic strach. Všichni tvrdí jak je to těžké. Je to jednoduché a velice chutné.

  • J. Tereza
    J. Tereza |

    28. 9. 2012 20:58

    Ale strúhadlo s veľkými slzičkami asi máte, tak ho použite :-) Sádtať z doštičky chce rýchlosť, chce to prax :-)

  • kykiryki
    kykiryki |

    28. 9. 2012 00:07

    Taky se může dát těsto na prkýnko a nožem vždycky trošku seškrábnout do vařící vody - co haluška, to originál, ale je to rychlé a dělá se to tak odnepaměti.

  • zdeňka s.
    zdeňka s. |

    27. 9. 2012 21:04

    Nemám speciální cedník a struhadlo jen takové to čtyřstrané,zato máme obrovskou chuť na halušky ,poradíte ?Leda koupit hotové,asi :-\

  • J.Tereza
    J.Tereza |

    23. 9. 2012 19:39

    Ďakujem za odpoveď :-)

  • J.Tereza
    J.Tereza |

    23. 9. 2012 19:38

    Na halušky sa zemiaky strúhajú zásadne surové , nemáte tam napísané, že ich treba uvariť :-)

  • haolza
    haolza |

    22. 9. 2012 13:57

    Pro Xzar, nejsem autor receptu,ale brambory se nevaří zcela určitě...

  • Xzar
    Xzar |

    22. 9. 2012 13:04

    Předpokládám, že brambory se před strounáhím uvaří ve slupce,že?

  • MUZEOLOG
    MUZEOLOG |

    20. 10. 2011 09:28

    nechybí :) ja je delam bez vajicka normalne

  • milucka
    milucka |

    19. 10. 2011 16:29

    myslim,ze v receptu chybi vejce?

  • MJG
    MJG |

    11. 2. 2011 11:35

    Ja kupuji mrazene halusky v Kauflandu, vecere za 15min. hotova, fakt skvele. <:-)

  • janatka
    janatka |

    24. 11. 2010 08:37

    :-[ To máme rádi ,jen pro manžela k tomu udělám sekanou. :-!

  • brnoboza
    brnoboza |

    23. 11. 2010 16:00

    docela dobry <:-)

  • marie nezlakova
    marie nezlakova |

    24. 9. 2009 17:05

    Děkuji.Nemělo to chybu!Protože jsem je udělala podle receptu z kila surovin,tak mi zbyly.Zítra je zapeču.

  • Frantiska :)
    Frantiska :) |

    11. 4. 2009 19:24

    vybrone :) i s bryndzou

  • Frantiska :)
    Frantiska :) |

    11. 4. 2009 19:23

    delala jsem i s brynzou a jsou proste uzasne

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    5. 4. 2009 11:09

    Som rada, že vám recept pomohol :))) Ďakujem, pekný deň

  • Lucie F.
    Lucie F. |

    4. 4. 2009 19:43

    Dekuji, dekuji, dekuji! Me nejoblibenejsi jidlo a podle tohoto receptu jsem se je konecne naucila varit.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    31. 1. 2009 12:49

    Terezko, jsou mňááááááám, právě jsme dojedli, dcera si 2x přidala.... asi pukne :-). Bryndzu jsem nesehnala, byly se zelím sypané kostičkama slaninky...

  • Lusinka
    Lusinka |

    23. 5. 2007 16:03

    mam rada halušky ale jenom se zelim

  • Anonym
    Anonym |

    23. 4. 2007 14:38

    ....Nej jidlo..

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    24. 2. 2007 13:33

    Jaruška, ani ja ich nevarím vždy zo zemiakov, keď nemám čas, zvyknem použiť aj mrazené z Metra.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    22. 2. 2007 19:05

    Ano, takhle mám halušky nejradši, ještě je sypu smaženou cibulkou:-). Ale přiznávám, že pro urychlení vařím halušky často z polotovaru. Pak je večeře cobydup:-))

  • Airan
    Airan |

    22. 2. 2007 16:57

    Tak tohle miluji! Jak se zeli, tak s brindzou...uz ted nad tim slintam:-)))

Poslední navštívené:

Abecední seznam: