Jahodový (ovocný) pohár

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 300
      g měkký tvaroh případně hustá zakysaná smetana, cca
    • 750
      g jahody čerstvé nebo mražené, případně maliny, borůvky, lesní nebo zahradní mražená směs..., cca
    • 300
      ml smetana ke šlehání cca
    • 150
      g sušenky máslové nebo Lotus karamelové, cca
    • cukr krupice dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ovocná vrstva: pokud budeme používat čerstvé ovoce, můžeme ho na dno sklenic (pohárů) dát celé drobné nebo pokrájené, případně zlehka rozmačkané a smíchané s trochou cukru. Pokud použijeme zmražené, vysypeme ho do kastrolu, posypeme cukrem dle chuti a krátce povaříme, pak necháme zchladnout.

RADA: Rychlé dezerty do 20 minut

2
Smetanový krém: tvaroh (mascarpone) nebo kysanou smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a dle chuti i cukrem krupicí (moučkou). Pak zlehka vmícháme do tuha ušlehanou smetanu.
3
Sušenková vrstva: sušenky rozmačkáme nebo rozmixujeme. Přidat do nich můžeme ještě trošku rozpuštěného másla.
4
Množství je orientační, záleží na velikosti skleniček, počtu osob, objemu porcí... Vrstvíme dle chuti ovoce, smetanový krém, drcené sušenky... Zdobíme dle chuti kouskem ovoce, krémem... Necháme před podáváním vychladit.

RADA: Kam na levný samosběr jahod?

Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nina
    Nina |

    9. 11. 2016 12:27

    Použila jsem mraženou lesní směs, kterou jsem velmi krátce povařila s vanilkou a třtinovým cukrem. Ve sklenicích to vypadá velmi vznešeně a ta chuť!

  • Diana
    Diana |

    13. 7. 2016 12:43

    Hned bych si dala rict!

  • JÍŤA
    JÍŤA |

    6. 6. 2015 15:07

    SENZAČNÍ :-)) LEPŠÍ JAK PEČENÁ BUCHTA, KDYŽ JE TAK VEDRO :-S

Další doporučené recepty: