Ananasová bábovka - vláčná

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,5
      hrnek hladká mouka (300 gramů)
    • 1
      hrnek ananasový kompot - okapaný, pokrájený
    • 0,5
      hrnek ananasová šťáva z kompotu nebo mléko (120 ml)
    • 0,5
      hrnek cukr krupice dle sladkosti ananasu a šťávy, necelý
    • 80
      g rozpuštěné máslo
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks prášek do pečiva necelý
    • tuk a mouka na formu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce našleháme s cukry do pěny, přidáme ananasovou šťávu, vlažné máslo, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec vmícháme pokrájený ananas (cca 250 gramů), těsto nalijeme do připravené formy a dáme upéct do předehřáté trouby na 170 stupňů. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Před podáváním můžeme pocukrovat.
2
Do těsta pro obměnu můžeme přidat kokos.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Terka
    Terka |

    12. 3. 2017 16:09

    Skvělá bábovka :-*

  • Betka
    Betka |

    26. 4. 2016 22:00

    Skvely recept na nejlepsi babovku. Delam uz ponekolikate :)

  • camillagrin
    camillagrin |

    1. 12. 2015 10:51

    moje první bábovka, kterou jsem pekla, opravdu výborná <:-)

  • camillagrin
    camillagrin |

    1. 12. 2015 10:49

    moje první bábovka, je výborná :-)

  • smiley536
    smiley536 |

    15. 8. 2015 09:20

    Já jsem ji pekla kolem hodinky a všem chutná =)

  • Jana
    Jana |

    1. 2. 2015 08:50

    Za 10 minut byla umíchaná, za 40 minut upeklá a hlavně je výborná. :-)

  • Majda
    Majda |

    29. 1. 2015 13:14

    Tak jdu na ní O:-) <3

  • Iva
    Iva |

    23. 1. 2015 11:29

    Rozpuštěné máslo 80 gramů.

  • martina
    martina |

    16. 11. 2014 14:57

    a kolik jste dávala másla?

  • martina
    martina |

    16. 11. 2014 14:57

    kolik másla? není to tady napsané

  • Evka
    Evka |

    27. 10. 2014 16:15

    Kolik toho másla?

  • Lucie
    Lucie |

    25. 8. 2014 16:11

    Je vynikající :-)

  • Alča
    Alča |

    22. 4. 2014 07:10

    Jdu jí zkusit, pak napíšu jaká byla.