Jahodovomalinový cheesecake

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 5
doba přípravy: 70 minut
počet porcí: 12 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g ricotta
    • 300
      g smetanový sýr Philadelphia, Buko, mascarpone apod.
    • 150
      g cukr krupice + cca 80 g na jahody
    • 150
      g zakysaná smetana
    • 3
      ks vejce
    • 1
      lžička citronová kůra jemně nastrouhané
    • 1
      ks citron
    • 1
      lžička vanilkový extrakt
    • 300
      g jahody + pár na ozdobení
    • 200
      g maliny + pár na ozdobení
    • máta
  • na korpus:
    • 150
      g sušenky máslové
    • 40
      g mleté mandle
    • 50
      g rozpuštěné máslo + trocha na vymazání formy

Pečený dezert tvořený vrstvou nadrcených digestivních sušenek spojených máslem a vrstvou ze smetanového sýru nebo tvarohu. Popularitu si získal především v Severní Americe, kde se k jeho přípravě využívá sýru Philadelphia. Cheesecake je dort, který si zamiloval celý svět.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejte na 130 °C.

RADA: Jak připravit cheesecake jen ze tří ingrediencí!

2
Jahody omyjte a dejte do zapékací mísy, posypte cukrem, pokapejte šťávou z jednoho citrónu a dejte péct na deset minut, aby změkly a pustily šťávu. Vyjměte z trouby a dejte stranou.
3
Na korpus rozdrťte sušenky. Přidejte mleté mandle a rozpuštěné máslo a zpracujte. Vzniklou směs rozprostřete do máslem vymazané formy, pořádně upěchujte do stejnoměrně silné vrstvy a dejte chladit.

RADA: Tip, jak připravit nejlepší cheesecake!

4
V misce společně smíchejte a dohladka zpracujte ricottu, smetanový sýr a smetanu. V jiné misce ušlehejte vejce s cukrem, přidejte citronovou kůru, vanilkový extrakt a prošlehejte. Tuto směs přidejte do smetanové směsi a vše spolu promíchejte. Přidejte předpřipravené jahody a čerstvé omyté maliny. Vyndejte korpus z chladničky, na něj vylijte směs a pečte v troubě na 160  °C cca jednu hodinu nebo tak dlouho, dokud nebudou okraje zlaté a náplň se nebude při poklepání na bok formy lehce chvět. Nechte ve formě vychladnout a před podáváním dozdobte pár malinami a kousky jahod a lístky čerstvé máty.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.