Cheesecake s třešněmi a drobenkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 80 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 12
      ks sušenky
    • 50
      g máslo
    • 50
      g cukr krupice
  • Náplň
    • 200
      g cream cheese
    • 100
      g mascarpone
    • 2
      ks vejce
    • 2
      hrst třešně
  • Drobenka
    • 75
      g máslo
    • 75
      g cukr krupice
    • 75
      g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu zapněte na 160 °C, formu vyložte pečicím papírem. Sušenky rozdrťte a smíchejte s rozpuštěným máslem a cukrem. Udusejte je na dno formy a dejte do ledničky.
2
Cream cheese prošlehejte s mascarpone a vejci. Uhlaďte ve formě a 30 minut pečte. Třešně vypeckujte, přepulte a poklaďte jimi koláč. Z másla, cukru a mouky vypracujte drobenku.
3
Posypte koláč. Vložte zpět do trouby, teplotu zvyšte na 180 °C a dopečte, asi 30 minut.
4
Náš TIP: Pokud si potrpíte na tradiční české odrůdy ovoce a narazíte na intenzivně vonící červenožlutou Napoleonku nebo masitou srdcovku Kaštánku, neváhejte.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: