Kapustové řízky

moje hodnocení:

3,3

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g kapusta hlávková
    • 80
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 150
      g strouhanka
    • 1
      špetka sůl
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kapustu uvaříme ve slané vodě doměkka. Dáme na síto okapat a rozdělíme po listech. Košťál opatrně vyřízneme. Kapustové řízky osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme na rozpáleném tuku. Podáváme s bramborovou kaší a zdobíme petrželkou.
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kapusta Rostlinný olej Strouhanka Sůl Vejce
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • sharka.68
    sharka.68 |

    7. 10. 2016 09:55

    tohle jídlo znám od malička,takže 48 let..... :-)

  • Bum
    Bum |

    26. 9. 2016 19:51

    Bobíku nedělej chytrýho :-) jsou tu i mladí co se teprve učí vařit a podobné recepty neznají :-)

  • Líza
    Líza |

    19. 8. 2015 16:17

    teda to je ale hokej,prasátko se v tom vyznej :-*

  • anina
    anina |

    19. 5. 2015 21:38

    Náhodou :-) jsem už několikrát dělala a je to moc dobré :-!

  • kuchařka
    kuchařka |

    5. 1. 2015 09:57

    to vás nikoho nenapadne kapustu rozdělit na jednotlivé listy, ty pak krátce povařit, vykrojit žebra a 2 až 3 listy dát na sebe a to pak obalit v trojobalu a smažit, dělám to už leta a máme to všichni rádi

  • ivo canary
    ivo canary |

    12. 4. 2013 17:35

    a potom rizky odleteli do Madridu za spanelskymi ptacky

  • Petra
    Petra |

    9. 2. 2013 15:53

    Tak takhle jsem se dlouho nezasmala :-D .Fakt nechapu kde je ten rizek??Moje mamka delavala kapustove karbanatky,a ty byli vyborne.

  • mysalin
    mysalin |

    18. 10. 2012 20:12

    Já ještě na ten list dám plátek šunky a plátek sýra.Vše zabalím a obalím v trojobalu.

  • Nabella VF
    Nabella VF |

    11. 7. 2012 14:05

    S těma syrovejma listama jsem se nechala unést, beru zpět.

  • Nabella VF
    Nabella VF |

    11. 7. 2012 14:03

    I já jsem to pochopila, že se vymáchají listy ve vejci v hl. mouce a strouhance. Syrový listy v trojobalu. :-D

  • bob
    bob |

    20. 6. 2012 16:47

    To psal snad člověk ,který nemá co dělat a dělá chytrýho

  • Marek
    Marek |

    10. 6. 2012 14:29

    Též jsem z toho jelen. já to znám pomlít spoli s uzeným masem (stačí trocha), přidat vajíško, osolit, opepřit (možno přidat česnek, s kapustou se hodí), obalit ve strouhance (žádná trojobal) a osmažit. Pak je to úžasné.

  • atka
    atka |

    7. 5. 2012 20:50

    je to tu trochu divně napsané,ale jedná se zřejmě o to,že hlávka kapusty se syrová nakrájí na jakoby plátky z pomeranče.jedla jsem takhle obalované zelí.ale nic moc.radši bych z rozvařené kapusty udělala myšmaš,spojila ho vejcem a moukou a pak obalila.podle receptu tady je to zřejmě dost pracné

  • iva
    iva |

    13. 4. 2012 10:03

    z tohoto jsem trochu mimo mísu :-D

  • Lucie
    Lucie |

    5. 3. 2012 15:19

    Taktéž an to koukám jak blbec :-D

  • frenky
    frenky |

    19. 1. 2012 17:50

    to je recept jak noha nema hlavu ani patu <3

  • euvi
    euvi |

    10. 11. 2011 16:22

    také si myslím :-\ ať na to koukám, jak na to koukám, podle popsaného postupu si nějak ty řízky nedovedu představit... to se jako obaluje samotný list, nebo jak??

  • recepty73
    recepty73 |

    21. 10. 2010 12:50

    ...přidal jsem fotku,jak smaženého v trojobale,tak i bez něj :-)),já třeba raději ,,nahatej,, ;-) :-D

  • recepty73
    recepty73 |

    21. 10. 2010 12:48

    :-( :-\ ....tady snad chybí kus postupu přípravy,né

Další doporučené recepty: