Kapustové karbanátky s uzeným masem a sýrem

moje hodnocení: 0

4.9

hodnotilo: 16
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kapusta středně velká
    • 250
      g uzené maso
    • 150
      g uzený sýr
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový květ dle chuti, není nutný
    • 3
      stroužek česnek dle chuti, cca
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • strouhanka dle potřeby, cca 80 gramů + na případné obalování
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kapustu překrojíme na půlky nebo čtvrtky a v osolené vodě uvaříme na skus. Vodu slijeme a kapustu necháme okapat. Po vychladnutí z kapusty ještě vymačkáme přebytečnou vodu a pokrájíme jí na nudličky, které dáme do větší mísy. Do mísy ke kapustě přidáme nastrouhaný česnek, hrubě nastrouhaný uzený sýr, drobně pokrájené uzené maso, vejce, sůl, pepř a muškátový květ dle chuti a zaprášíme moukou. Vše dobře promícháme a dle potřeby zahustíme strouhankou. Té přidáme tolik, aby nám šli v mokré nebo olejem pomaštěné ruce tvořit placičky, které budeme následně smažit na nepřilnavé pánvi s rozpáleným olejem z obou stran dozlatova. Placičky můžeme před smažením ještě obalit ve strouhance.

RADA: Tipy na večeři do 100kč

2
Po osmažení necháme na ubrousku odsát z karbanátků přebytečný tuk a podáváme.
3
Podáváme s bramborem, bramborovou kaší, zeleninovým salátem...

RADA: Jak snadno oloupat brambory?

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.