Hlávkové zelí s těstovinami

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks hlávkové zelí bílé
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce sádlo
    • 1
      balení těstoviny
    • 100
      g anglická slanina
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      špetka kmín
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, nakrájenou anglickou slaninu, přidáme nakrájené zelí, mírně podlijeme, přidáme sůl, kmín, cukr a ocet. Všechno podle chuti a zvyklosti. Dusíme, až je zelí měkké a pak zaprášíme hladkou moukou. Upravíme podle chuti a vmícháme uvařené těstoviny, které jsme si uvařily(i) v době kdy se dusilo zelí.
2
Těstoviny zvolte jaké chcete. Na talíři ozdobíme orestovanou anglickou slaninou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • BronislavaP
    BronislavaP |

    20. 6. 2015 18:08

    Mňam!

  • BronislavaP
    BronislavaP |

    20. 6. 2015 18:06

    Jednoduché, časově nenáročné.Velká dobrota. :-)

  • BronislavaP
    BronislavaP |

    20. 6. 2015 18:04

    Jednoduché a časově nenáročné. Přítelovi moc chutnalo...

  • Zdena K.
    Zdena K. |

    9. 3. 2015 14:22

    Já to dělám úplně stejně, jen nezaprašuji moukou, nechám tekutinu vyřídit. Musí se na to ke konci dávat pozor aby se to nepřipálilo, ale je to bašta.

  • Danecheck
    Danecheck |

    16. 12. 2014 19:15

    Jednoduché, levné, chutné

  • Danecheck
    Danecheck |

    16. 12. 2014 19:14

    Jednoduché, levné, chutné

  • Danecheck
    Danecheck |

    16. 12. 2014 19:14

    Jednoduché, levné, chutné

  • o.zavoral
    o.zavoral |

    19. 11. 2012 18:00

    velice mi chutnalo a vcelku brzy hotovo,jednoducé že to zvládne i poleno,jako su já.Díky :-)

  • David Balát
    David Balát |

    5. 10. 2011 10:00

    Nejlepší to je s flíčky a uzeným moc dobre. ;-)

  • Libuše Ježková
    Libuše Ježková |

    27. 2. 2011 18:47

    Já dusím pokrájené, osolené zelí, ze kterého vymačkám šťávu na oleji, tedy spíš smažím do hněda, až je hotové, tak do toho vmíchám uvařené těstoviny a nahoru tu vyškvařenou slaninu a aby to nebylo tak nezdravé, tak té slaniny jen pro vůni a přidám do ní dietní nakrájené párky. Vnoučatům to moc chutná a manželovi taky. :-P

  • Iveta Janatová
    Iveta Janatová |

    4. 4. 2008 13:42

    Já si toto dělám celou mísu rpo sebe .Můžu se po tom utlouct mám to moc ráda.Vyborné.

  • Veronika Lindner
    Veronika Lindner |

    31. 3. 2008 17:07

    Ja to znam take z flickama.Presne takhle to delam.Davam velkou jednicku.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    31. 3. 2008 12:43

    Toto jídlo je taky moc dobré s haluškami,vyzkoušejte.Jana