Máslové řízky - sváteční

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • řízek kuřecí, krůtí, telecí, vepřový, z hovězí svíčkové...
    • sůl
    • pepř mletý
    • máslo
    • ingredience na trojobal - hladká mouka, vejce a čerstvá strouhanka
  • Dále dle chuti:
    • bylinky
    • česnek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řízky připravíme klasicky jak jsme zvyklí. Pokrájíme na plátky, naklepeme a po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily. Následně řízky potřeme ne zcela rozpuštěným, spíše jen více povoleným máslem, které jsme osolili a dle naší chuti i dále ochutili bylinkami (petrželka, kopr, tymián, pažitka...), pepřem, rozetřeným česnekem... záleží na naší chuti a dokonce i namleté mandle či ořechy nemusí být na závadu. Záleží na každém, jakou dá řízkům konečnou chuť. Potřené řízky skládáme do misky, prokládáme fólií, aby se nám při tuhnutí másla k sobě neslepily a necháme v chladnu proležet nejlépe přes noc. Máslové řízky zlehka obalíme v hladké mouce (neuplácáváme), pak obalíme v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance, kterou jsme umleli ze starších rohlíků. Smažíme v rozpáleném oleji či sádle dozlatova z obou stran.
2
Podáváme s vařenými brambory, kaší, šťouchanými brambory...
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Česnek Ingredience na trojobal Máslo Pepř mletý Řízek Sůl

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.