Máslové sušenky s jedlými květy

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 20 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g máslo
    • 150
      g třtinový cukr
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      špetka sůl
    • 450
      g hladká mouka
    • jedlé květy
    • 1
      ks bílek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo nakrájejte na kostky a utřete do pěny spolu s cukrem, nejlépe v robotu s plochým šlehačem. Zašlehejte žloutek a špetku soli a poté již jen krátce, aby se těsto spojilo, hladkou mouku. Těsto vyklopte na pracovní plochu a vytvořte z něj pevný a rovnoměrný váleček o průměru asi 6–8 cm. Zabalte ho do potravinové fólie a nechte asi hodinu odpočinout v ledničce.

RADA: Jak poznat opravdové máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!

2
Troubu rozehřejte na teplotu 170 °C. Z válečku odkrajujte ostrým tenkým nožem plátky o tloušťce 1 cm a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Na každou sušenku vtiskněte kvítek a potřete ji lehce rozšlehaným bílkem. Pečte v troubě asi 10 minut.
3
Sušenky jsou po vyndání z trouby měkké a velmi křehké, proto je nechte vychladnout na plechu a teprve poté je přendejte na talíř. Tip: Sušenky můžete uchovat v chladu nejméně 2 týdny.

RADA: 5 tipů na pečení sladkého i slaného

Kategorie: Dezerty Sušenky FOOD
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Hladká mouka Jedlé květy Máslo Sůl Třtinový cukr Žloutek

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: