Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g hovězí maso cca
    • 500
      g mleté maso - míchané
    • koření na mleté maso
    • 4
      ks cibule
    • 1
      ks vejce
    • 100
      g slanina nebo uzené maso-plátky
    • 3
      stroužek česnek -rozetřený
    • sůl a pepř
    • hladká mouka na obalení a zahuštění
    • hovězí vývar nebo půl kostky masoxu
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hovězí maso (přední, zadní...) si nakrojíme do většího plátu nebo nám s tím pomůže ochotný řezník :-).
2
Plát masa si osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem. Mleté maso smícháme s vejcem, solí, půlkou jemně pokrájené cibule a kořením. Mletou směs pak naneseme na hovězí plát masa, uplácáme dlaní a poklademe plátky slaniny. Vše pak pevně srolujeme do rolády a zpevníme provázkem.
3
Roládu obalíme v hladké mouce a na pánvi s rozpáleným olejem zprudka opečeme ze všech stran. Pak přendáme do zapékací mísy a ve výpeku orestujeme pokrájenou cibuli, kterou přidáme k masu.Vše podlijeme vývarem nebo vodou s rozdrobeným bujonem, zaklopíme a pečeme cca 1,5 hodiny na střední teplotu, případně podlijeme a obrátíme.Roládu pak odkryjeme a dopečeme ještě asi 30 minut, aby se nám udělala zlatavá kůrčička.
4
Výpek můžeme zahustit trochou hladké mouky rozmíchané ve studené vodě, pak provaříme a dochutíme pepřem a solí dle potřeby. Pečenou roládu krájíme asi 10 minut po upečení na slabší plátky, před krájením sundáme provázek. Na talíři přeléváme plátky masa výpekem. K roládě se hodí prakticky jakákoliv příloha: rýže, bramborový i houskový knedlík, bramborová kaše, sejkory, těstoviny... .
5
* Koření do mleté směsi si můžeme namíchat sami z česneku, zázvoru, drceného kmínu, muškátového květu, majoránky - dle chuti.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Dominika
    Dominika |

    19. 12. 2015 12:27

    Děkuji za úžasný recept na hovězí roládu. Já k ní dělala rýżi , ale s brknedlíkem by to byla delikatesa ještě větší a určitě to někdy takhle udělám. :-))

  • Jurda64
    Jurda64 |

    28. 8. 2012 18:35

    Výborné díky

  • Marie Vondrová
    Marie Vondrová |

    4. 4. 2012 12:07

    Slaninu jsem neměla v plátcích a tak jsem jí přidala nakrájenou přímo do mleté. Roláda i omáčka byly vynikající, v neděli jsem k ní připravila rýži, dnes dojíme zbytek s bramborou.

  • Raketa
    Raketa |

    22. 8. 2011 13:53

    Výborný obídek, díky :-*

  • Lenka
    Lenka |

    19. 5. 2011 11:31

    Měla jsem plátky, tak jsem udělala malé roládky a bylo to fantastické! Děkuji a doporučuji vyzkoušet!

  • Dita Vejlupková
    Dita Vejlupková |

    3. 4. 2011 21:29

    Dnešní oběd byl gastrozážitek <3 ! Děkuji mnohokrát :-* !

  • ronny
    ronny |

    1. 4. 2011 21:42

    Super postup ;-)

  • recepty73
    recepty73 |

    30. 3. 2011 06:54

    ...na sladko bvy mi to také neprošlo ;-) ,díky :-* .

  • stafl
    stafl |

    26. 3. 2011 11:23

    Na to můžu říct jedině - znám,chuť fantastická ;-) ;-) - :-P jo a někdy před česnekem potírám hořčicí buď se zeleným pepřem, nebo celoozrnnou. Potírala jsem i hořčicí s medem a koprem - to neprošlo u mé rodinky :-(

Abecední seznam: