• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Šťáva z černého rybízu
    Napište svůj komentář k receptu

    Šťáva z černého rybízu

    autor: J.Tereza
    0.0
    moje hodnoceni
    4.0
    hodnotilo: 16
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Šťáva z černého rybízu
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 3
        dl černý rybíz
      • 200
        ks černý rybíz - listy
      • 3
        kg cukr
      • 50
        g kyselina citronová

    Postup přípravy receptu

    1
    Bobulky černého rybízu vaříme s omytými listy ve 3 l vody 20 minut. Přecedíme přes látku, přidáme do šťávy cukr, kyselinu citronovou a vaříme 20 minut. Horkou šťávu slijeme do lahví, uzavřeme a odložíme.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Rybízová šťáva za studena

    Rybízová šťáva za studena

    Domácí šťáva z josty

    Domácí šťáva z josty

    Šťáva z malin, jahod apod.

    Šťáva z malin, jahod apod.

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Fairin
      Fairin | 7. 7. 2016 22:47

      Moc dobrý, osvěžující. Hodnotím za 1*

    • Zlatka
      Zlatka | 8. 7. 2014 10:49

      Nebyl by nějaký recept na kg, mám obraného 10 kg černého rybízu a co s tím, víno a marmeládu už jsem dělala, teď chci zkusit šťávu :-( :-(

    • Jenny04
      Jenny04 | 5. 7. 2014 17:43

      Výborný recept,vařím už druhou várku...Sirup je skvělý! Díky O:-)

    • MJG | 26. 6. 2014 10:10

      Toto je super recept. Loni jsem to vyzkousela, dnes jdu na to znovu. Rybiz uz mame zraly <:-)

    • J.Tereza | 26. 6. 2011 08:06

      Jirko, je to dobre napísané...ide tam 3 dl bobulí čiernych ríbezlí.

    • Tereza T
      Tereza T | 22. 6. 2011 11:56

      Recept je stejný jako ve staré verzi.

    • recepty73
      recepty73 | 21. 6. 2011 19:10

      ...množství bobulí 3 dl :-\ ..., já si to přesně nepamatuji, ale 3 dl určitě ne ;-)

    • recepty73
      recepty73 | 21. 6. 2011 19:08

      ...jasně, že jo ;-) :-D

    • Marie L.
      Marie L. | 3. 7. 2007 14:49

      A co ten keř bez listí, ten to přežije?

    • Jana Kozlová
      Jana Kozlová | 1. 7. 2007 21:34

      Udělala jse toho ze 3 dávek bylo toho skoro 15 litru tak jsme na zimu zásobeni. a nevěřeicím říkám taky jsem trochu váhala ale je to LAHUDKA není to žádný čaj.ale opravdu štáva. to listi dělá zázraky

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 19. 5. 2006 07:14

      Alčo, nevarenú lisovanú šťavu robím z červených ríbezlí ( tiež som pridala recept ). A keďže čierných ríbezlí mám podstatne menej a tie červené šetrím aj na iné veci, robím z čiernych takýmto spôsobom.

    • Emila
      Emila | 18. 5. 2006 18:24

      Tohle dělala moje babča a je vnikající

    • Pavlína Svitáková
      Pavlína Svitáková | 18. 5. 2006 14:28

      Anonym jsem já !

    • Anonym
      Anonym | 18. 5. 2006 14:20

      Já také dělám SIRUP z rybízu jako p.Alča a ten se taky potom ředí vodou.Toto jsem nezkoušela,ale v tomto receptu ,při spotřebě 3 dl rybízu ,máme spoustu šťávy částečně naředěné!Takže je to fakt bezva recept i pro ty, kdo nemají moc rybízu.A věřím Terezce,že bude určitě fajn.A správně píše název receptu - ŠŤÁVA z rybízu!!!:-)

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 18. 5. 2006 14:11

      Mě to láká kvůli tomu, že klasická rybízová šťáva mi někdy zrosolovatěla právě tím, že byla moc hustá. Nešlo to z lahví dostat:-(

    • Alča
      Alča | 18. 5. 2006 13:44

      Myslím, že zůstanu u svého receptu, kde se vylisovaná šťáva nevaří a nezničí se tím všechny vitamíny. Toto je opravdu ovocný čaj :-)

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 18. 5. 2006 13:31

      Nie je, skúste a uvidíte : )))

    • Alča
      Alča | 18. 5. 2006 13:15

      Nevím nevím, ale tohle je jen ochucená sladká voda, šťáva se vyrábí vylisováním rybízu, nebo aspoň u nás se to tak dělá leta.

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 18. 5. 2006 12:32

      Lístie je tam kvôli chuti aj sile, pretože je tu len 3 dl bobulí a 3 l vody. Šťava by bola veľmi slabá. To lístie samozrejme umyť, dodá chuť aj vôňu. Listy sa vyvaria, podobne ako keď sa robí ovocný čaj. Zároveň je to recept dobrý preto, lebo použijete málo bobulí a dostanete veľa šťavy. A je chutná.

    • Eva Č.
      Eva Č. | 18. 5. 2006 11:29

      Děkuji Lado za dotaz, zdraví Evča :o)

    • Lada Kovářová
      Lada Kovářová | 18. 5. 2006 11:26

      Terezko, a to listí se s bobulkami vaří z jakého důvodu? Kvůli chuti?

    • Kuchařka on-line
      Kuchařka on-line | 16. 5. 2006 10:10

      Právě byla podkategorie "Sirupy, vína, likéry..." přeřazena do kategorie "Zavařujeme".

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 16. 5. 2006 09:54

      Prosím kuchařku on-line o preradenie do kategórie zaváranie. Je to šťava, ktorá sa pridáva do vody na pitie. Ako sirup.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nápoje
    Nápoje Nealkoholické Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Černý rybíz Černý rybíz - listy Cukr Kyselina citronová
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Špenátové palačinky zapečené

    Špenátové palačinky zapečené

    Čebureky

    Čebureky

    Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

    Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

    Brambory s tvarohem

    Brambory s tvarohem

    Tvarohový švestkový koláč

    Tvarohový švestkový koláč

    Lokše (langoše)

    Lokše (langoše)

    Bramborové knedlíky s vekou

    Bramborové knedlíky s vekou

    Bylinková krkovice na houbách (václavkách)

    Bylinková krkovice na houbách …

    Dušená kapusta se slaninou

    Dušená kapusta se slaninou

    Doporučujeme

    50 minut
    Kulajda

    Kulajda

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    31
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    29
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    28
    Tvarohová bábovka
    Tvarohová bábovka
    24
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    23
    Míša řezy
    Míša řezy

    Zajímavé články

    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí!
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně…
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort: Galerie 50 nejkrásnějších
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort:…
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře: Vynikající přílohu proslavil film Slavnosti sněženek
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře:…
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste kapustové s domácí kaší
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste…
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez zbytečných éček
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez…

    Sledujte nás

    AHA.cz Veronika Gajerová (57) z Ordinace: Záchrana před novými dluhy!

    Veronika Gajerová (57) z Ordinace: Záchrana před novými dluhy!

    AHA.cz Tolik brala Jurinová na Nově! O tom může Borhyová jen snít

    Tolik brala Jurinová na Nově! O tom může Borhyová jen snít

    AHA.cz Deník Aha! 16.1.2021

    Deník Aha! 16.1.2021

    Dáma.cz 6 trendů pro rok 2021: Jaké kousky byste měla doplnit do šatníku?

    6 trendů pro rok 2021: Jaké kousky byste měla doplnit do šatníku?

    Dáma.cz 5 nejkrutějších znamení zvěrokruhu: Nepatří mezi ně také váš partner?

    5 nejkrutějších znamení zvěrokruhu: Nepatří mezi ně také váš partner?

    Ženy.cz 3 největší trendy v manikúře pro rok 2021! Inspirujte se

    3 největší trendy v manikúře pro rok 2021! Inspirujte se

    Maminka.cz Kdy jsem selhala jako máma? Tohle přiznaly maminky!

    Kdy jsem selhala jako máma? Tohle přiznaly maminky!

    Reflex.cz To nejhorší na špatném rezervačním systému a čachrech s vakcínou: Nikoho už to nepřekvapuje!

    To nejhorší na špatném rezervačním systému a čachrech s vakcínou: Nikoho už to nepřekvapuje!

    E15.cz OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    Abecedazahrady Kvetoucí pokojovky: Velká fotogalerie těch nejkrásnějších

    Kvetoucí pokojovky: Velká fotogalerie těch nejkrásnějších

    Další doporučené recepty:

    Špízy z mletého (nejen) krůtího masa
    Špízy z mletého (nejen) krůtího masa
    Štafetky
    Štafetky
    Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek
    Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek
    Šťáva z malin, jahod apod.
    Šťáva z malin, jahod apod.
    Šťavnatá česneková kotleta
    Šťavnatá česneková kotleta
    Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem
    Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem
    • Recepty.cz
    • Šťáva z černého rybízu
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí