Mini quiche s hruškami a kozím sýrem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 100 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Korpus
    • 250
      g hladká mouka
    • 100
      g máslo
    • 2
      lžíce vlašské ořechy
    • 1
      ks vejce
    • 3
      lžíce studená voda
    • 1
      špetka sůl
  • Náplň
    • 2
      hrst kadeřávek
    • 50
      g ementál
    • 3
      ks vejce
    • 200
      ml smetana
    • 1
      ks hrušky
    • 70
      g kozí sýr čerstvý
    • 50
      g kozí sýr zrající
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy dejte mouku, na kostičky nakrájené studené máslo, mleté ořechy, vejce a sůl. Rukama zpracujte ingredience na drobenku, která se začne spojovat v kompaktní těsto. Podle potřeby přidejte vodu. Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do fólie a dejte na hodinu odpočinout do ledničky.

RADA: Jak poznat opravdové máslo?

2
Vychlazené těsto rozdělte na čtvrtiny a rozválejte na pomoučněné ploše na pláty tenké asi 3 mm a přeneste ho do formiček. Prsty těsto zatlačte do všech záhybů a přebytečné kousky odkrojte. Dejte chladit do ledničky.
3
Kadeřávek natrhejte na kousky, spařte ho vroucí vodou, zchlaďte, vyždímejte a osušte. Nahrubo nastrouhejte ementál, vejce v míse rozmíchejte se smetanou, směs osolte a opepřete. Hrušky rozkrojte na čtvrtiny, zbavte jádřince a každou čtvrtku pokrájejte na plátky.
4
Na vychlazené korpusy rozdělte ementál a kadeřávek, zalijte vaječnou směsí, přidejte plátky hrušek a kolečka zrajícího sýra. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. Před podáváním posypte nadrobeným čerstvým kozím sýrem a nasekanými vlašskými ořechy.

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: