Čočkový salát s hruškami a plísňovým sýrem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 10 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g čočka předem namočená
    • 4
      ks hrušky pevné
    • 200
      g sýr s modrou plísní
    • olivový olej na opečení
    • jablečný ocet na zálivku
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Scezenou propláchnutou čočku povařte v osolené vodě s cibulí doměkka. Podle druhu a stáří čočky to bude trvat 20 až 40 minut. Po uvaření sceďte, trochu vody z vaření si uchovejte.
2
Hrušky rozkrojte na čtvrtiny a opečte je na pánvi na olivovém oleji.
3
Z čerstvého oleje, octa a uchované vody z vaření ušlehejte zálivku, osolte ji a opepřete.
4
Promíchejte s čočkou, rozdělte spolu s hruškami do misek a podávejte posypané rozdrobeným plísňovým sýrem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.