Čočkový salát s ředkvičkami a fetou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g čočka beluga
    • 1
      svazek ředkvička
    • 0,5
      ks okurka salátová
    • 2
      snítka řapíkatý celer
    • 1
      hrst petrželka hladkolistá
    • 2
      hrst listy řepy mladé lístky
    • 100
      g sýr feta
  • Na zálivku:
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čočku uvařte na skus, sceďte a propláchněte studenou vodou. Ředkvičky umyjte a pokrájejte na kolečka. Umytou okurku podélně rozkrojte, lžičkou vydlabejte semínka a pokrájejte ji na půlkolečka. Stonky řapíkatého celeru oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Petrželku nasekejte nahrubo.

RADA: Jak připravit zdravé jídlo do krabičky

2
Z olivového oleje, citronové šťávy a utřeného česneku umíchejte zálivku, osolte ji a opepřete. Smíchejte s pokrájenou zeleninou a čočkou, rozdělte do misek a na vrch nadrobte fetu.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: