Černá čočka s kořenovou zeleninou - příloha či teplý salát

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 60
      g mrkev očištěná
    • 60
      g celer
    • máslo nebo olej
    • 1
      lžička rajský protlak plnější
    • voda nebo vývar
    • posekané bylinky dle chuti nebo koření
    • sůl , případně sojová omáčka
    • 200
      g čočka černá - předem uvařená, 150 -

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle (oleji) si osmažíme na nudličky pokrájenou mrkev a celer dorůžova, ke které přidáme krátce osmažit protlak. Přilijeme trošku vody (vývaru), abychom měli protlak v krémové konzistenci a dochutíme buď čerstvě nasekanými bylinkami: tymián, libeček, petrželka..., přidat můžeme i maličko česneku a pokud se místo bylinek rozhodneme pro koření, můžeme dochutit adžikou, čubricou...
2
Směs osolíme nebo dochutíme sojovou omáčkou a vmícháme vařenou černou čočku, kterou necháme v zelenině prohřát.
3
Podáváme samostatně, s vejcem natvrdo nebo volským okem, ale výborné i jako příloha k rybě.
Zařazení: Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Čočka Máslo Mrkev Posekané bylinky Rajský protlak Sůl Voda

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: