Rizoto s hlívou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g hlíva ústřičná
    • 450
      g vařená rýže 400 -
    • 1
      ks cibule velká nebo dvě menší
    • 3
      stroužek česnek drobně nasekaný
    • tymián
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli pokrájíme a osmažíme na oleji dozlatova. Hlívu pokrájíme na nudličky, nožičky na tenké plátky a přidáme jí k cibuli. Nejprve jí krátce zprudka osmažíme, pak přidáme česnek, sůl, pepř a snítky tymiánu (množství dle chuti), zaklopíme a za občasného promíchání na mírném ohni podusíme cca 5 minut. Podlévat není většinou nutné, hlíva obsahuje tekutiny dost.
2
Z podušené hlívy vyndáme větvičky z tymiánu, přidáme vařenou rýži, dochutíme dle chuti ještě solí, pepřem a případně ještě česnekem.
3
Před podáváním můžeme dozdobit snítkou tymiánu nebo posypat čerstvě nasekanou lahůdkovou cibulkou nebo petrželkou.
4
Podáváme s okurkou nebo zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.