Čočkový salát se švestkami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Makule

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g sýr feta
    • 200
      g švestky 3
    • 80
      g čočka
    • 50
      g slunečnicová semínka
    • 40
      g rukola
    • 4
      ks rajčata větší
    • 2
      ks salátová srdíčka
    • 2
      ks červená cibule
  • Na zálivku
    • 4
      lžíce jablečný ocet
    • 5
      lžíce jablečná šťáva
    • 5
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžička švestková povidla
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čočku uvařte podle návodu na obalu. Měla by zůstat pevná a nerozvařená.

RADA: 3 druhy čočky: jakou vybrat a co z ní uvařit

2
Slunečnicová semínka opražte na sucho v pánvi. Rukolu a rajčata nakrájejte na menší kousky. Švestky očistěte, odpeckujte a nakrájejte na čtvrtiny. Salátová srdíčka očistěte, zbavte košťálu a rozeberte na menší lístky. Oloupanou cibuli nakrájejte na co nejtenčí plátky.
3
Všechny suroviny na zálivku smíchejte v misce, dochuťte solí a pepřem.
4
Ke scezené čočce přidejte zálivku a dobře promíchejte, můžete i dosolit. Na talíře rozložte plátky rajčat, cibuli, rukolu a salát. Přidejte čočku a jemně promíchejte. Dozdobte nadrobenou fetou, posypte slunečnicovými semínky a můžete podávat.

RADA: Teplé zeleninové saláty: zasytí a zahřejí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: