Čočkový salát se zeleninou

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • sůl
    • 4
      lžíce olivový olej
    • pepř mletý
    • petrželka na dokončení
    • 3
      ks pomeranč
    • 2
      ks jarní cibulka
    • 2
      lžička citronová šťáva
    • 350
      g červená řepa
    • 150
      ml zeleninový vývar
    • 350
      g dýně
    • 250
      g hnědá čočka
    • radicchio 1/2
    • 2
      lžička třtinový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čočku namočte, propláchněte a v osolené vodě uvařte. Oloupanou dýni a řepu nakrájejte na malé kostky. Na dvou pánvích zahřejte po lžíci oleje, na jedné orestujte dýni, na druhé řepu.
2
Dýni potom duste s 50 ml vývaru, řepu se zbytkem, dokud se neodpaří tekutina. Oloupejte a vyfi letujte pomeranče, nakrájejte je a odkapanou šťávu uchovejte. V hluboké pánvi nechte zkaramelizovat cukr, přidejte dýni s řepou, citronovou šťávu a chvíli povařte. Než vychladne, nasekejte cibulky a čekanku nakrájejte na proužky.
3
Smíchejte čočku, cibulku, čekanku a obsah pánve se zkaramelizovanou zeleninou, pomerančovou šťávu. Dosolte a opepřete, a nakonec zlehka vmíchejte pomeranč. Posypejte nahrubo nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.