Bramborová musaka

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Markéta S.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks pórek Větší
    • 1
      ks cibule Středně velká
    • tuk
    • 0,5
      kg brambory
    • 0,5
      kg mleté maso Napůl vepřové, napůl hovězí
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      lžička pálivá paprika
    • 4
      stroužek česnek 3-4
    • sůl
    • pepř mletý
    • petrželová nať
  • Na těstíčko
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupané brambory nakrájíme na kolečka asi 2 mm silná. Na kostičky cibuli osmažíme dozlatova, přidáme sladkou a pálivou papriku, mleté maso a vše podusíme.
2
Do vychladlé směsi přidáme česnek rozetřený se solí, zelenou petrželku, nakrájený pórek a trochu pepře. Do zapékací mísy dáme vždy vrstvu syrových brambor a vrstvu masové směsi - poslední vrstvou budou brambory. Takto naplněnou mísu dáme péci do trouby.
3
Když jsou brambory měkké, zalijeme musaku těstíčkem a dozlatova zapečeme. Doporučuji při pečení občas stříknout na vrchní vrstvu brambor trošku vody, aby nevyschly.
4
Tato musaka je jedno z mých nejoblíbenějších jídel, je moc dobrá i druhý den ohřívaná. Posledních pár let dělám se sojovým masem místo mletého a je to také super.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Janaso
    Janaso |

    28. 5. 2013 19:13

    Tahle musaka nám moc nejela.

  • navia
    navia |

    22. 4. 2013 18:59

    Brambory jsou předpokládám syrové.. :-)

  • Jitka
    Jitka |

    13. 11. 2012 11:51

    Dneska jsem vyzkoušela a výborné ;-)

  • Petra
    Petra |

    24. 7. 2011 10:39

    Tento recept mám ozkoušený ..je to naprosto božská mňamka :-) Všem doporučuji

  • MildeSorte4
    MildeSorte4 |

    12. 4. 2011 15:08

    Plne súhlasím, výborný recept, aj keď sa svojou jednoduchosťou na prvý pohľad nezdá.

  • dasad .
    dasad . |

    21. 6. 2009 19:41

    velka dobrota, moc nam chutnalo, jenom misto klasicke zakysacky jsem pouzila ramu cremefine zakysanou, je husta a rostlina a manzel mel problemy s cholesterolem

  • KatkaR
    KatkaR |

    25. 4. 2007 11:45

    Dobrota :-)

  • Věra V.
    Věra V. |

    21. 4. 2007 20:57

    Moc dobré,bála jsem se, že to nebude chutnat.Ale bylo to výtečné.Dávám za 1:)

  • Anna
    Anna |

    21. 4. 2007 13:15

    Jo moc dobrý jídlo, zkusila jsem ho na večeři a rodině chutnalo.

  • eli
    eli |

    19. 4. 2007 09:45

    Tak tohle pri nejblizsi prilezitosti vyzkousim, mame moc radi jakekoli zapekane brambory. Asi taky budu delat ze sojoveho masa, cervene moc nejime.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: