Musaka z cuket

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: airan

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,5
      kg cuketa
    • 500
      g mleté maso
    • 3
      ks rajčata 2-3
    • 2
      ks cibule
    • 200
      ml mléko
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • tuk
    • sůl
    • pepř mletý
    • paprika - sladká
    • 1
      hrnek voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cuketky nakrájíme na kostičky nebo kolečka dle libosti a polovinu dáme na pekáč. Osmažíme cibulku, přidáme mleté maso a opékáme, než se vydusí na tuk. Poté okořeníme, dodáme rajčátka a rozprostřeme na cukety. Další půlkou cuket rovnoměrně přikryjeme maso, podlejeme vodou a dáme péct zhruba na 45 min. při 200 °C.
2
Z mouky, mléka, vejce a trošky soli uděláme řídké těstíčko (jako na palačinky), polejeme musaku a zapečeme dalších 10 min.¨Lze připravit i z brambor, ale teď je doba cuket a mně osobně se zdá ta cuketová chuť jemnější. Kdo rád ostré může přidat i pálivé :-)
Zařazení: Maso Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • The_ressa
    The_ressa |

    18. 8. 2012 22:34

    Moc dobré, ale proč se to má před pečením podlévat? Moc, moc vody!!! A doporučuji hodně moc kořenit a solit, jinak je to bez chutu :-(

  • imagoimagor
    imagoimagor |

    20. 4. 2012 23:19

    Přidávám trošku chili a je to výborné :)

  • mikina7759
    mikina7759 |

    21. 6. 2011 13:50

    Lehké a výborné. Dávám za 1*

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    3. 8. 2006 12:50

    Anonyme, mlade cuketky se nemuseji loupat, chutnaji pak vytecne!

  • Anonym
    Anonym |

    24. 7. 2006 23:11

    prosím Vás, ty cukety neloupete?děkuji Kamila

  • Hana Srnová
    Hana Srnová |

    24. 7. 2006 17:28

    Vyzkoušela jsem, chutnalo celé rodině. Dávám 1. Do mletého jsem přidala ještě česnek, na můj vkus tam bylo trochu moc masa, příště dám méně:-) .

  • Anonym
    Anonym |

    15. 10. 2005 20:23

    Ja jsem tento vyborny recept taky upravila,aby byll ehceji stavitelny,misto mleka netucny jogurt a vice,misto mouky kukuricny skrob,do teto jogurtove zalivky jsm dala susenou matu pro vyraznejsi chut.Davam jednicku.

  • Dagmar Rejzková
    Dagmar Rejzková |

    17. 8. 2005 11:28

    Místo vepřového mletého jsem použila krůtí maso.Bylo to dietnější a chuťově velmi výrazné.

  • Hana Svobodová
    Hana Svobodová |

    11. 8. 2005 14:04

    Doporučuji přidat do mletého hodně (ale opravdu hodně) posekané zelené petrželky, udělá to výbornou chuť. Místo palačinkového těsta také možno zamíchat do jedné kysané smetany jedno vejce a l lžíci hladké mouky. Také výborné a jednoduché.