Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 5
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: gruza.pavel

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí maso stehna nebo špalíčky
    • 0,5
      dl olej
    • 1
      ks cibule
    • 60
      g anglická slanina nebo špek
    • koření - zlaté kuře nebo grilovací koření
    • 4
      lžíce med
    • 1
      sklenice kysané zelí

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do varné mísy vložíme nadrobno nakrájenou cibulku, polejeme jemně olejem. Na tuto nalejeme celou sklenici sterilizovaného bílého zelí i s nálevem. Osobně mám dobrou zkušenost se zelím Clever. Na toto zelí naklademe slaninu. Na slaninu položíme očištěné a umyté kuřecí stehna nebo špalíčky. Tyto posypeme kořením a můžeme koření rozetřít po celém povrchu. Pozor nesolíme! Koření obsahuje sůl. Na každé kuřecí stehno dáme lžíci medu. Přiklopíme víkem a občas zkontrolujeme. V průběhu pečení stehna otočíme a před koncem pečení víko sundáme a necháme dopéct bez něj. Dáme péct do vyhřáté trouby na cca 150 stupňů.
2
Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo i s knedlíkem kynutým. Osobně upřednostňuji bramborové knedlíky. Je to má vlastní kombinace několika receptů co jsem někde četl.
3
Recept je jednoduchý zvládne to i nezkušený kuchař a věřte či ne výsledek je vynikající.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • JerryJaja
    JerryJaja |

    2. 3. 2015 10:30

    Naprosto výborné! :-) už jen proto, že to člověk napere všechno do mísy a hodí do trouby, 3x zkontroluje a vynikající oběd je na stole :-)

  • Eva
    Eva |

    27. 7. 2014 09:08

    jak dlouho se to cca peče? jinak výborný recept, těším se až vyzkouším.. :-)

  • svtx
    svtx |

    10. 6. 2014 14:02

    Souhlasím naprosto výborné

  • Mortys
    Mortys |

    23. 11. 2013 15:13

    Bylo to opravdu dobré jen místo nálevu jsem to celé podlil vínem,maso navíc pokapal citroném a výsledek stál za to ! :-)

  • Lea
    Lea |

    6. 9. 2013 08:49

    Tohle je proste FANTASTICKE mela jsem s timto jidlem velky uspech! Nema to chybu! :-)

  • Mia
    Mia |

    25. 3. 2012 23:24

    Tak dnes vyzkoušeno a opravdu luxusní.Doporučuji

  • Moleman
    Moleman |

    10. 2. 2012 19:20

    Chlape, koukal jsem na to nevěřícně, ale je opravdu VÝBORNÝ. ;-)

  • KaRa
    KaRa |

    19. 1. 2012 10:23

    Tak vážení...TOHLE PROSTĚ MUSÍTE OCHUTNAT.....Pavle, děkuju! Vaše kombinace je naprosto famózní!!! Trochu jsem se toho bála, ale nemá to chybu. To je "knedlo vepřo zelo" na šestou! Pekla jsem asi 90 min..

  • Bopik
    Bopik |

    19. 7. 2011 22:51

    Přesně toto děláme, ale bez medu. Zkusím to v brzké době s tím at vidím rozdíl. :-)

Poslední navštívené:

Abecední seznam: