Pečené knedlíky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks rohlík starší
    • 80
      g máslo
    • 80
      g pórek nebo lahůdková cibulka
    • 2
      ks vejce větší
    • 150
      ml mléko
    • sůl cca půl lžičky
    • muškátový květ dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Starší rohlíky pokrájíme na kostičky a nasucho opečeme na pánvi lehce dozlatova. Po částečném zchladnutí je přesypeme do mísy.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

2
Drobně pokrájený pórek na kolečka, nejlépe zelenější část, nebo lahůdkovou cibulku i s částí zelené natě osmažíme na rozpuštěném másle dosklovata, kdy ke konci přidáme rozvonět i špetku muškátového květu.
3
Pórkovou směs i s máslem přendáme k rohlíkům, pokropíme mlékem, osolíme a promícháme. Necháme 5 minut odstát. Vmícháme žloutky, vyšlehaný sníh z bílků a vytvoříme 4 - 6 kulatých knedlíků, které dáme do máslem nebo sádlem vymazaného pekáčku.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat sníh bez bílků

4
Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů, dle velikosti knedlíků 15 - 20 minut, dozlatova, nebo v remosce, 4 knedlíky 25 - 30 minut, taktéž dozlatova.
5
Dle chuti můžeme do knedlíků přidat nasekanou plocholistou petrželku nebo libeček, nastrouhaný česnek, pepř, osmaženou anglickou slaninu... To vše dle chuti a podle toho, k čemu budeme knedlíky podávat.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

6
Knedlíky podáváme jako přílohu k pečenému vepřovému masu, huse, kachně... a na talíř přidáváme například i dušené zelí, řepu, špenát...
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Mléko Muškátový květ Pórek Rohlík Sůl Vejce

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: