Pečené kapří řízky v citronovo-mandlové krustě

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks citron nastrouhaná kůra a šťáva
    • 4
      lžíce olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      ks kapří filety á 150 g
    • 3
      plátek toastový chléb
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      hrst petrželka hladkolistá
    • 50
      g mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V misce prošlehejte citronovou šťávu s olejem, solí a pepřem. Filety naskládejte kůží dolů do mísy a zalijte připravenou marinádou. Přes noc nechte marinovat v ledničce.

RADA: Jak se zbavit zápachu rybiny z rukou i nádobí

2
Toastový chléb nasucho opečte a s nasekaným česnekem a petrželkou rozmixujte. Promíchejte s citronovou kůrou, mandlemi, osolte a opepřete.
3
Troubu rozehřejte na 180 °C. Namarinované kapří filety naskládejte na plech vyložený pečícím papírem, na každý navršte mandlovou drobenku a lehce přimáčkněte. Pečte 20 minut. Podávejte s bramborovým salátem. Děti ocení spíše bramborovou kaši.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: