Kapr na povidlech a mandlích s teplým bramborovým salátem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kapří maso
    • citronová šťáva
    • 1
      hrst hladká mouka
    • 3
      lžíce povidla
    • 1
      ks vejce
    • 40
      g mandle (oloupané a nakrájené na plátky)
    • 100
      g máslo (přepuštěné)
    • sůl
  • Na bramborový salát
    • 1
      kg brambory (uvařené ve slupce)
    • 150
      g slanina
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      ks červená cibule (najemno pokrájená)
    • 4
      lžíce ocet
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce posekané bylinky (nejlépe tymián)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Osolené porce kapra pokapejte citronovou šťávou a nechte půl hodiny odležet v chladu. Pak obalte v mouce a poté ve vejcích rozšlehaných s povidly a mandlemi. Smažte pozvolna ve vyšší vrstvě přepuštěného másla.
2
Bramborový salát připravte následujícím způsobem: na tuku vyškvařte slaninu a tuk proceďte do mísy. Přidejte cibuli, 125 ml horké vody, ocet, sůl, pepř a trochu cukru. Promíchejte a přidejte k bramborám, oloupaným a nakrájeným na plátky. Vložte do vyhřáté trouby, občas promíchejte. Nakonec vmíchejte bylinky, posypte vyškvařenou slaninou a podávejte.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.