Smažená tlačenka s falešným bramborovým salátem

moje hodnocení:

4,2

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g tlačenka
    • 3
      ks vejce
    • 50
      ml mléko
    • hladká mouka
    • strouhanka Na obalení
  • Bramborový salát:
    • 1
      kg vařené brambory
    • 250
      g cibule
    • 50
      g dijonská hořčice
    • sůl
    • pepř mletý
    • 150
      ml vývar (Nejlépe vepřového)
    • ocet
    • 25
      ml olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky tlačenky obalíme v trojobalu (nejlépe 2x, aby nevytékala při smažení) a v rozpáleném oleji osmažíme. Brambory oloupeme, pokrájíme na plátky a smícháme s tenkými plátky cibule. Ochutíme solí, pepřem i hořčicí a zalijeme vývarem, lehce okyselíme a zakápneme olejem, promícháme. Salát dáme odpočinout a podáváme vlažný (ne studený).
2
**Zdroj:** ADEVA Vamberk školní stravování (P. Hubálek)
3
Salát můžeme udělat i klasicky, a to zhruba takto:
4
700 gramů vařených brambor pokrájených na kostičky, 50 gramů jemně nakrájené cibule, 180 gramů drobně pokrájených kyselých okurek, pokrájená 3 vejce natvrdo, +- 80 gramů plnotučné hořčice, +- 150 gramů majolky, sůl, pepř dle chuti, případně trochu láku z okurek a někdy i jemně pokrájený salám. Promícháme, necháme odležet alespoň dvě hodiny v chladnu a podáváme.
5
Tlačenku volíme masitou, dobře ochucenou, s vysokým podílem masa.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Prejt
    Prejt |

    6. 12. 2016 21:52

    A kam by to koreni asi melo zmizet??

  • Lea
    Lea |

    6. 9. 2013 08:32

    Vyzkousela jsem a naprosto skvele. Ale je dobre tlacenku obalovat 2x aby behem smazeni nevytekl sulc jinak davam za 1. A pripojuji se k tomu ze je lepe kdyz je masovejsi neni to takova kaloricka bomba.

  • Jaroslav
    Jaroslav |

    6. 7. 2013 19:48

    Paneboze, kdo muze byt takove prase, ze osmazi tlacenku? Co to bude priste? Smazeny bobek? Taky budu cist komentare: Je to nezvykle, ale dobre a levne. Bezte s tim do haje a naucte se doopravdy varit. Chce se mi blejt velebnosti.

  • Mr.Bean
    Mr.Bean |

    14. 2. 2013 00:17

    No????já jsem smaženou tlačenku ještě nejedl a ani se na to nechystám,ale velice rád bych viděl ty trdla co to dělala :-D

  • fuj
    fuj |

    2. 9. 2011 13:57

    fuj

  • MilFiš
    MilFiš |

    14. 6. 2011 23:17

    No...! pořád z toho cítím to koření. Jako bych obalil prejt. Ale zvláštní zkušenost. :-)

  • recepty 73
    recepty 73 |

    18. 4. 2010 17:41

    Mirko,já tlačenku s cibulí a octem miluju,ale tohle fakt úplně jiné... .Chce to ale(jak píše Jana) masitou tlačenku,kde je méně rosolu a více masa-tady u nás jí prodávají jako:selskou :-))

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    17. 4. 2010 17:50

    Já mám taky nejraději tlačenku klasicky,ale ochutnala jsem i tuto smaženou a je to vynikající.Je ale opravdu důležité koupit raději dražší a masitější tlačenku,jinak by to nebylo ono.Fakt vynikající dobrota.Je to nezvyklé,ale i nezvykle dobré.o))

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    16. 4. 2010 14:15

    Tlačenka jako řízek ?? Tak to mě teda vůbec neláká!!Já nejradši tlačenku s cibulí a octem!! Ale jak se říká každý člověk má jiné chutě.