Smetanové fleky se zelím

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Zelí
    • 1
      lžíce máslo
    • sůl
    • 3
      lžíce olivový olej
    • pepř mletý
    • 400
      g bílé zelí
    • muškátový oříšek
    • 100
      ml zeleninový vývar
    • 50
      ml bílé víno - suché
    • 4
      lžíce créme fraiche
    • drcený kmín
    • sůl
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 200
      g hladká mouka + na podsypání
    • 3
      ks vejce
    • 100
      g krupice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku a krupici promíchejte na pracovní ploše.
2
Ve středu udělejte důlek a do něj rozklepněte vejce. Přidejte olej a půl lžičky soli. Rukama vypracujte hladké a elastické těsto.
3
Zabalte do folie a nechte 30 minut odpočívat v chladu.
4
Po částech rozválejte na tenké pláty a nakrájejte na čtverečky (fleky) o rozměrech 5x5cm. Uvařte v osolené vodě na skus.
5
Zelí očištěte a nakrouhejte. Olivový olej a máslo rozehřejte v hluboké pánvi a zelí v něm osmahněte. Podlijte vínem a vývarem, ochuťte solí, pepřem, muškátovým oříškem a kmínem.
6
Asi 5 minut duste, dokud zelí nezměkne. Smíchejte se slitými těstovinami. Porce podávejte s créme fraiche.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.