Mrkev jako maso

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Eva1

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g mrkev
    • 1
      ks malý celer
    • 1
      ks cibule velká
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 2
      lžička mletá sladká paprika
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánvi rozehřejeme máslo a opečeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mrkev nakrájenou na silnější kolečka a nahrubo nastrouhaný celer a krátce orestujeme. Osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
2
Přidáme mletou papriku a solamyl rozmíchaný ve vodě. Zamícháme, necháme krátce povařit.
3
Podáváme s rýží nebo vařenými brambory.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Mončis
    Mončis |

    8. 2. 2013 18:21

    S bramborem moc dobrá a rychlá večeře.

  • Alho
    Alho |

    18. 1. 2013 13:58

    Mooooc dobre,chutnala cele rodine.Diky za recept.

  • Kordulka
    Kordulka |

    20. 7. 2011 18:33

    Byla to dobrrrota :-P

  • MartikK
    MartikK |

    2. 5. 2011 13:57

    Vynikající, moc jsme si s prckem pochutnali. K zahuštění jsem použila hotovou jíšku. Rozhodně doporučuji nešetřit ani cibulí ani paprikou, pak to dostane tu správnou chuť guláše (i když bez masa :). Dávám za jedna.

  • Dana K.
    Dana K. |

    9. 4. 2011 21:14

    S celerem jsem to ještě nezkoušela, ale umím si představit, jak je to dobré. Místo papriky dávám do mrkve trochu kurkumy a zelený hrášek. Taky je to dobré

  • recepty73
    recepty73 |

    9. 4. 2011 20:21

    ...i tak to bylo výborné. Byl jsem zvědavý na ten celer ... .

  • Eva1
    Eva1 |

    9. 4. 2011 19:50

    Jirko, ta paprika tam patří, protože je to něco jako zeleninový guláš. :-) :-) ;-)

  • recepty73
    recepty73 |

    9. 4. 2011 17:21

    ...výborné, ke konci jsem místo solamylu použil na zaprášení lžičku hladké mouky a papriky jsem si všiml až teď :-D :-D :-D ...

Další doporučené recepty: