Mrkev po indicku

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g mrkev
    • 20
      g tuk
    • 2
      lžička kari
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      lžíce zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na malé kousky rozkrájenou nebo na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev podusíme na tuku, přidáme kari koření, sůl, pepř a malé množství vody a podusíme do změknutí. Vmícháme smetanu a ještě krátce prohřejeme.
2
Podáváme s rýží nebo jako omáčku na špagety.
Použité ingredience v tomto receptu: Kari Mrkev Pepř mletý Sůl Tuk Zakysaná smetana
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • BronislavaP
    BronislavaP |

    22. 1. 2016 22:28

    Jídlo podle mého. Opravdová delikatesa <3

  • Martina
    Martina |

    21. 3. 2013 16:00

    Nema chybu.Delala sem s platky brambor pecenych v troube a cesnekovym dipem (zak.smetana s cesnekem, soli a peprem). - chvilka blaha, pak naprah na zaludek, ale stoji to za to :)

  • KaRa
    KaRa |

    1. 6. 2011 21:29

    Vynikající.....měli jsme s plátky vepřové panenky a nemělo to chybu - i dětem chutnalo...

  • Janca
    Janca |

    8. 1. 2011 20:00

    Luxusní je také, když přidáte česnek. Mrkev strouhám škrabkou na brambory na dlouhé tenké plátečky. O:-)

  • marie nezlakova
    marie nezlakova |

    20. 11. 2009 11:46

    Musím říct,že mi chutnalo.Manžel koukal nevěřícně,tak dostal ještě kousek vařeného hovězího masa z polévky.Spokojený, jsme byli nakonec oba.

  • jana m
    jana m |

    14. 5. 2008 07:36

    Robila som to presne podľa receptu a mala som veľmi chutný a ľahký obed.

  • Mirka P.
    Mirka P. |

    13. 5. 2008 21:40

    Taky jsem to dnes vyzkoušela, přidala jsem kousíčky kuřecích prsou. Je to výborné! Posílám 1.

  • Sylva Karešová
    Sylva Karešová |

    13. 5. 2008 20:52

    Tak vyzkoušeno :-) Se sladkou smetanou a pečenými novými bramborami ve slupce. Je to zajímavý a dobrý pokrm. Posílám i foto.

  • Sylva Karešová
    Sylva Karešová |

    13. 5. 2008 00:49

    To může být zajímavé, jistě někdy vyzkouším. A asi s bramborami, jak je zde doporučeno v komentáři.. :-)

  • Terezie Kouřilová
    Terezie Kouřilová |

    12. 5. 2008 18:14

    Mrkvička je opravdu výborná! Přidala jsem ještě na nudličky nakrájenou cibulku a čerstvý koriandr a jedli jsme s pečenými brambory. Vřele doporučuju :-)

  • monika prochazkova
    monika prochazkova |

    3. 1. 2008 19:38

    vyborne, vyborne. uz se u nas stalo tradicnim jidlem. jime to k ryzi nebo s bagetou jako priloha nebo hlavni jidlo, variabilni, skvele chutnajici. ja radsi nez se zakysanou smetanou delam se sladkou. kdo ma rad mrkev - vrele doporucuju!

  • Jolana Vítová
    Jolana Vítová |

    30. 5. 2007 18:09

    Výborné a rychlé jídlo, dá se použít i brokolice, květák nebo mražená zeleninová směs. Spolu se zeleninou doporučuju osmahnout na malé kostičky nakrájené brambory. Jídlo je sytější a brambory nahradí maso.

  • Ida Juřicová
    Ida Juřicová |

    13. 11. 2006 19:09

    Dusenou mrkev mame moc radi a kari taky,takze ta kombinace je vyborna!K cerstve mrkvi jsem jeste pridala trochu zmrazene smesi mrkve a hrasku.Misto zakysane smetany,kterou jsem nemela, jsem dala sladkou.Vysledek byl moooc chutny.Priste dam tu zakys.smetanu ;-)

  • Lenka Horejsi
    Lenka Horejsi |

    17. 1. 2005 19:27

    Vyborne "kolejni" jidlo. Rychlovka, ktera zasyti. Varila jsem s ryzi.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: