Mrkev s rýži, ricottou a rozmarýnem

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: pippiva

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g mrkev cca
    • 140
      g rýže parboiled pokud mozno celozrnna ( neni podminkou)
    • 2
      ks šalotka
    • 250
      g ricotta
    • 100
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
    • 5
      lžíce strouhaný parmazán cca, muze byt i vice
    • 1
      stroužek česnek
    • rozmarýn 1 snitka
    • šalvěj nekolik listku
    • panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rýži vložíme do většího množství osolené vroucí vody a vaříme téměř doměkka. Mrkev očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle (jako okurku na salát). Když je rýže téměř uvařena, přidáme nastrouhanou mrkev a vše vaříme ještě pár minut (mrkev nesmí být úplně měkká). Slijeme a necháme vychladnout.
2
Šalotku a česnek nakrájíme nadrobno a osmažíme na troše oleje. Ricottu smícháme s vejci, mlékem, 3 lžícemi parmezánu, osolíme a promícháme. Zhruba 3/4 směsi přimícháme k mrkvi s rýží, přidáme osmaženou šalotku s česnekem, přilejeme 3 lžíce oleje, přisypeme nadrobno nakrájené jehličky rozmarýnu, nadrobno natrhanou šalvěj, připadně ještě osolíme a promícháme.
3
Pekáček vymažeme olejem, poklademe mrkvovou směsí, naneseme zbylou ricottu, zasypeme 2 lžícemi parmezánu, pokapeme olejem a dáme zapect do předehřáté trouby na 200°C po dobu 20 minut cca. Podáváme jako samostatný chod.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Emko01
    Emko01 |

    6. 6. 2017 12:32

    chutné :)

  • Gorik
    Gorik |

    28. 9. 2011 19:15

    Mnamka je ten pokrm. ;-)

Poslední navštívené:

Abecední seznam: